Connect with us

MEDYA

Abdulkadir Selvi Ali Koç’a Suudi Arabistan’la ticaretini sordu!

Suudi Arabistan’da yaşanan Süper Kupa skandalından sonra Ali Koç ile Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi arasında polemik yaşanmış ve  Ali Koç Selvi’yi, “Ulan sen zamanında FETÖ için salya sümük ağlamış adamsın sen kimsin Fenerbahçe’yi FETÖ ile bağdaştırıyorsun” sözleri ile eleştirmişti. Abdulkadir Selvi, “Yarına bıraktım ama yanlarına bırakmayacağım” dediği bugünkü, “Suudlularla Koç gibi ticaret” başlıklı yazısında  bir kez daha Ali Koç’u hedef aldı. Selvi, Otokar’ın Suudi Arabistan’la görüştüğünü belirterek,  Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a,  “Suudlularla anlaşınca Atatürk tişörtü giyecek misin?” diye sordu.

Published

on

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Süper Kupa krizi sırasında, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç arasında “FETÖ” tartışması yaşanmıştı.

Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarının Atatürk tişörtü ve pankartıyla sahaya çıkmalarına izin verilmemesi üzerine ertelenen maç sonrası Selvi, Koç’u ve Fenerbahçe’yi eleştiren bir yazı yazmış, “Suudi Arabistan’da oynanacak olan maçta bula bula, 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’cülerin kullandığı, ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ sözü mü bulundu?” demişti.

Koç ise Selvi’ye “Ulan sen zamanında FETÖ için salya sümük ağlamış adamsın sen kimsin Fenerbahçe’yi FETÖ ile bağdaştırıyorsun” diye yanıt vermişti.

SELVİ’DEN KOÇ’A “OTOKAR” SORULARI!

Selvi bugünkü “Suudlularla Koç gibi ticaret” başlıklı yazısında Ali Koç’un Koç kuruluşu Otokar’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğuna ve firmanın 500 milyon dolarlık zırhlı araç satışı için Suudi Arabistan’la görüşmeler yaptığına dikkat çeken Selvi, “Ali Koç ben senin gibi ‘ulan’ demeyeceğim, sadece soru soracağım” diyerek şu soruları yöneltti:

1- Suudlularla anlaşma yaparken “Atatürk” maddesini koyduracak mısın?

2- Anlaşma imzalanırsa “Atatürk tişörtü” giyecek misin?

3- Anlaşmanın yapılacağı mekâna ”Yurtta sulh, cihanda sulh” pankartı açtıracak mısın?

Selvi, “Bakalım Türkiye için istediklerini kendi şirketinin menfaatleri söz konusu olunca talep edecek misin?” diye yazdı.