Connect with us

SİYASET

CHP’den Muharrem İnce’ye: Müzakereler olumlu sonuçlansaydı böyle konuşmayacaktı

CHP ile seçim ittifakında anlaşmaya varamayan Memleket partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yaptığı açıklamada seçimlere tek başlarına gireceklerini açıklarken CHP’ye ağır eleştiriler yöneltmişti. İnce’nin eleştirilerine yanıt gecikmedi. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, ittifak görüşmelerinden olumlu sonuç alınsaydı İnce’nin bu açıklamaları asla yapmayacağını ifade etti.

Published

on

Muharrem İnce’nin açıklamalarına, CHP’den jet hızıyla yanıt geldi.

X’ten (Twitter) bir açıklama yayımlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, “Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı. Bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin müzakereler olumlu sonuçlansa idi asla yapılmayacağını biliyoruz” dedi.

Yücel, şu ifadeleri kullandı:

“Partimiz ile Memleket Partisi arasında 4 Ocak’tan itibaren yerel seçimde işbirliği konusunda farklı kanallardan müzakereler yürütülmüştür.

Bu görüşmeler esnasında, “İlkesel duruş” konusunda tek bir cümle dahi kurmayan, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında dile getirdiği siyasi eleştirileri gündeme dahi getirmeyen Sn. Muharrem İnce’nin açıklamalarını üzülerek dinledik.

Yapılan görüşmelerde Sayın İnce, belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir’de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu.

Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı.

Bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin müzakereler olumlu sonuçlansa idi asla yapılmayacağını biliyoruz.

Değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyoruz.”