Connect with us

GÜNDEM

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Salı günü Ankara’ya gelecek

Antalya Diplomasi Forumu’nda konuşan Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın salı günü Ankara’ya geleceğini açıkladı. Maliki, “İsrail’in insanlık suçlarına karşı mücadelesi için Türkiye’ye teşekkür ederiz” dedi.

Published

on

ilistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki, Antalya Diplomasi Forumu’nda konuştu.

Maliki, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın salı günü Ankara’ya geleceğini açıkladı.

Filistinli bakan, konuşmasında, “Türkiye halkı ve devletinin destekleri için müteşekkiriz. Türkiye’nin insani yardımlarına ve İsrail’in insanlık suçlarına karşı mücadelesi için teşekkür ederiz. Her zaman Türkiye’nin desteğine güvenebileceğimizi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Maliki, Müslüman ülkeler ve uluslararası camianın net bir duruş göstermesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti: “İsrail’in yüzyıllardır devam eden mevcut durumu değiştirme çabalarını boşa çıkarmalıyız.”

Gazze’de bundan sonra da çalışacak tek yetkili ve meşru yönetim Filistin yönetimi olacağını söyleyen Maliki, “Batı Şeria’da olduğu gibi Gazze’de de Filistin yönetimi olacaktır” diye konuştu.

“Avrupa ülkeleri inisiyatif alıp Filistin’i tanımalı” diye ekleyen Maliki, “Ramazan’dan önce bir ateşkese varabilmeyi umuyoruz” dedi.