Connect with us

GÜNDEM

Antalya Demre açıklarında 4,7 büyüklüğünde deprem

Akdeniz’de, Antalya’nın Demre ilçesi açıklarında saat 16.55’te 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre, depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Published

on

AFAD: AN İTİBARIYLA OLUMSUZ BİR DURUM BULUNMAMAKTADIR

AFAD, an itibarıyla deprem sonrası olumsuz bir durum bulunmadığını ve saha tarama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

BAKAN YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada depreme ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

”Depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri derhal saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”

Antalya, Demre’de 4️⃣,7️⃣büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri derhal saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur.

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun… pic.twitter.com/ryhxuKrsuN

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) March 10, 2024

DEMRE KAYMAKAMI: DEPREMİ BİZ DE HİSSETTİK ANCAK YIKICI BİR ETKİSİ YOKTU

Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, AFAD başta olmak üzere ekiplerin bölgede taramalarını sürdüğünü söyledi.

Şu an için herhangi olumsuz bir durumun tespit edilmediğini belirten Şatıroğlu, “Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. 112 Çağrı Merkezimize depremle ilgili şu ana kadar bir ihbar gelmedi. Depremi biz de hissettik ancak yıkıcı bir etkisi yoktu. Vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.