Connect with us

3. SAYFA

Cem Garipoğlu davasında sürpriz gelişme: Otopsi görüntüleri istenecek

Savcılık, Cem Garipoğlu’nun otopsi işlemine dair fotoğraf ve video kayıtlarının savcılığa gönderilmesini istedi. Garipoğlu’nun mezarının açılıp açılmayacağına karar verilecek.

Published

on

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 yıl önce 17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut’u katleden ve 197 gün sonra polise teslim olan Cem Garipoğlu, cezaevinde intihar etmişti. Dosyaya bilirkişi atayan savcılık, Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntülerini istedi.

Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasıyla ilgili dava sürerken, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’ndan Garipoğlu’nun otopsi işlemine dair fotoğraf ve video kayıtlarının savcılığa gönderilmesini istedi. Kayıtların bilirkişi tarafından incelenmesinin ardından rapor hazırlanacak. Rapora göre de Cem Garipoğlu’nun mezarının açılıp açılmayacağına karar verilecek.

BABA GARİPOĞLU MEZARIN AÇILMASI İÇİN DİLEKÇE VERMİŞTİ

Münevver Karabulut’u öldürdükten sonra cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun babası Mehmet Nida Garipoğlu, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na oğlunun mezarının açılması (Feth-i Kabir) ve DNA eşleştirmesi yapılması için dilekçe vererek talepte bulunmuştu.

Nida Garipoğlu, dilekçede, “Komplo teorileri bir noktadan sonra şehir efsanesi haline gelerek toplumun geniş bir kesiminde karşılık bulmakta ve bu yalanlara itibar edilmekte, sonuç olarak müvekkilin oğlunun ölmediğine, cezaevinden kaçırıldığına toplum inandırılmaktadır” denildi.

KARABULUT AİLESİ: EN KISA ZAMANDA FETH-İ KABİR YAPILMALI

Münevver Karabulut’un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir ise Garipoğlu ailesinin başvurusu ile ilgili, “Toplumun önemli bir kesimi, Cem Garipoğlu’nun intihar etmeyip cezaevinden kaçırıldığını ifade ediyor. Biz bu kadar fazla infaz süresinin olduğu bir süreçte bir tutuklu veya hükümlünün cezaevinden kaçmasının çok zor olduğunu ifade etsek de, Cem Garipoğlunun kaçıldığına dair toplumun her kesiminde yaygın bir kanaat var. Kamu vicdanı son derece rahatsız. Bu kapsamda biz Silivri Cumhuriyet Başsavcılığından ortaya çıkan delillerle CMK m. 172/2 ve 87/4 uyarınca fethi kabir suretiyle mezarın açılmasını talep ettik. Cem Garipoğlu’nun babası da 06.10.2023 tarihinde dosyaya dilekçe vererek mezarın açılmasını istiyor. Artık Başsavcılığın bir an önce kafalardaki soru işaretlerini gidermesi ve feth-i kabirin yapılmasına karar verilmesi gerekir” açıklaması yapmıştı.

ADALET BAKANLIĞI BAŞVURUYU REDDETTİ

Ancak baba Süreyya Karabulut’un yerel mahkeme ve üst mahkeme tarafından mezarın açılması talebinin reddedilmesinin ardından Adalet Bakanlığı’na yaptığı başvuru da reddedildi.