Connect with us

DÜNYA

Netenyahu Biden’ın iki yüzlülüğünü ifşa etti!

İsrail Başbakanı Netenyahu, Amerikan – İsrail Halkla İlişkiler Komitesi (AIPAC) konferansında yaptığı konuşmada, “Bizi destekleyip sonra da eylemlerimize karşı çıkamazsınız” diyerek ABD Başkanı Biden’ın iki yüzlülüğünü ifşa etti.

Published

on

Beyaz Saray ile gerilimli bir süreçten geçerken İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Washington’da toplanan AIPAC delegelerine video konferansla hitabetti.

“Başkan Biden ve yönetimden aldıkları  desteği derinden takdir ettiğini ve bunun devam edeceğini umduğunu” belirten İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu, “İsrail ne olursa olsun bu savaşı kazanacaktır” dedi. Netanyahu, savaşı kazanmak için Hamas’ın Refah’ta kalan “terörist tugaylarını” yok etmeleri gerektiğini vurguladı.

Beyaz Saray yönetiminden destek aldıklarını belirtmekle birlikte Başkan Biden’ın İsrail’in Gazze’deki operasyonlarını sık sık eleştirmelerine isim vermeden yanıt veren Netanyahu, konuşmasının bu bölümünde isim vermeden Biden’ın iki yüzlülüğünü ifşa etti.

Netenyahu şunları söyledi:

‘İsrail’in kendini savunma hakkını destekleyip sonra da bu hakkı kullandığında İsrail’in eylemlerine karşı çıkamazsınız. İsrail’in Hamas’ı yok etme hedefini desteklediğinizi söyleyip sonra da İsrail bu hedefe ulaşmak için gerekli adımları attığında ona karşı çıkamazsınız. Hamas’ın sivilleri canlı kalkan olarak kullanma stratejisine karşı çıktığınızı söyleyip sonra da Hamas’ın stratejisinin sonucu olan sivil kayıplar için İsrail’i suçlayamazsınız.’

Netanyahu ayrıca konuşmasında, İsrail medyasında ‘Biden’a üstü kapalı bir mesaj’ verdiği yönünde yorumlanan, “Amerikan halkının ezici çoğunluğu bizim yanımızda. Kongre’nin ezici çoğunluğunun da bizimle birlikte olduğunu biliyorum” cümlelerinin de altını çizdi.