Connect with us

YEREL HABERLER

Defineciler terkedilmiş köyü talan etti

Sivas’ta 1980’den sonra göç veren, köylülerin başka bir bölgeye taşınması ile zamanla harabe haline dönen 400 yıllık Emirhan köyü definecilerin hedefi oldu.

Published

on

Sivas’ta kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta olup, 400 yıllık tarihi ile bilinen Emirhan köyü, yol, bulunduğu konum ve kış şartları nedeniyle 1980’den sonra terk edilmeye başlandı.

40 haneden ve taş yapılardan oluşan köy, farklı bir bölgeye taşındı. Köy aradan geçen 44 yılın ardından tamamen harabeye dönüştü. Köyün tarihi olması nedeniyle altın ya da değerli eşyaların olabileceğini düşünen defineciler ise evlerin çevrelerinde, arazilerde ve köyün mezarlığında kaçak kazı yapıyor.

”GÜZELLİKLERİ MAHVEDİYORLAR”

Emirhan köyü muhtarı Yasin Arslan, “Buranın doğal güzellikleri var. Emirhan Kayalıkları da buradadır. Burayı çok sayıda kişi ziyaret ediyor. Köyümüzün yaklaşık 400 yıllık bir tarihi var. En büyük sorunlarımızdan birisi de defineciler. Emirhan, denildiğinde akla ilk gelen şey define. Geleceğin güzelliklerini mahvediyorlar, bu konudan çok şikayetçiyiz. Buraları gelip, kazıyorlar.” diye konuştu.