Connect with us

DÜNYA

Spielberg: Yahudi olma hakkı için yeniden mücadele etmek zorunda kalabiliriz

Yahudi kökenli ünlü yönetmen Spielberg , Güney Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Shoah Vakfı etkinliğinde 7 Ekim sonrası antisemitizmin tekerrür edebileceğini gösterdiği uyarısında bulundu.

Published

on

Ailesi Aşkenazi Yahudilerinden olan ünlü Hollywood yönetmeni Steven Spielberg, Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde katıldığı bir etkinlikle antisemitizmin modern tehlikeleri konusunda uyarıda bulundu. Spielberg konuşmasında, “Yahudiler Yahudi olma hakkı için yeniden mücadele etmek zorunda kalabilir” uyarısında da bulundu.

Spielberg, 1994 yılında kurduğu USC Shoah Vakfı’nın 30. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada “Geçmişi hatırlayamayanlar onu tekrarlamaya mahkumdurlar” dedi.

Schindler’in Listesi filminin yönetmeni açıklamasında, bir kez daha Yahudi olma hakkı için mücadeleye mahkum edilebileceklerinden giderek daha fazla endişe duyduğunu belirtti.

Kasım ayında Spielberg, Shoah Vakfı’nın 7 Ekim katliamından kurtulanlarla görüşeceği ve soykırım kelimesinin ortaya çıkmasına neden olan suçu belgelemek için Holokost’tan kurtulanların ifadelerini toplama çabalarına benzer şekilde, içerdiği çeşitli terör eylemlerini belgeleyeceği yeni bir proje başlatacağını duyurmuştu.

Spielberg o dönemde yine “Hayatım boyunca Yahudilere karşı böylesine tarifsiz bir barbarlık göreceğimi hayal bile edemezdim” yorumunu yapmıştı.