Connect with us

DÜNYA

Kral hastalık teşhisinden sonra ilk kez halk arasında!

İngiltere Kralı 3. Charles, Windsor’da düzenlenen Paskalya ayininden sonra kilisenin dışında toplanan kalabalıkla bir araya geldi. Kral Charles, kanser teşhisinin şubat ayında açıklanmasından bu yana ilk kez halka açık bir kraliyet etkinliğine katıldı.

Published

on

İngiltere Kralı Charles, Kraliçe Camilla ile birlikte Paskalya ayinine katıldı.

Ayinden sonra merhum annesi Kraliçe Elizabeth’in mezarının bulunduğu St. George Şapeli’nin önünde toplanan çok sayıda insanla bir araya geldi.

Kral Charles, Buckingham Sarayı’nın kanser nedeniyle tedavi göreceğini açıklamasından bu yana tüm halka açık toplantıları ertelemişti.

Hastalık, ocak ayında prostat büyümesi nedeniyle tedavi uygulandıktan sonra yapılan testlerde tespit edildi. Ayin için kiliseye giden Kral Charles’a oğlu Prens William ve ailesi katılmadı.

William’ın eşi Kate, bu ayın başlarında, karın ameliyatı sonrasında kanser tespit edilmesinin ardından koruyucu kemoterapiye başladığını duyurmuştu. Kralın kız kardeşi Kraliyet Prensesi ve erkek kardeşi Edinburgh Dükü de eşleriyle birlikte katıldı.

Ayrıca, cinsel istismar ile suçlanan Jeffrey Epstein ile olan dostluğu nedeniyle 2022 yılında kraliyet görevlerinden alınan York Dükü de ayine katıldı. Charles, yabancı yetkilileri selamlamak ve Başbakan Rishi Sunak ile düzenli toplantılar yapmak gibi kamuya açık olmayan devlet görevlerinin çoğunu yerine getiriyor.

Geçen hafta kral, her yıl düzenlenen “Kutsal Perşembe” törenine katılmadı ancak etkinlikte katılımcılara dinletilen bir sesli mesaj yayınlayarak orada olamamaktan duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve halka mutlu bir Paskalya Bayramı diledi.