Connect with us

SİYASET

İşte İYİ Parti’nin yeni Başkanlık Divanı

Müsavat Dervişoğlu’nun yeni genel başkan seçilmesinin ardından İYİ Parti’nin yeni başkanlık divanı belli oldu. Grup başkanvekillerinin ise pazartesi belirleneceği duyuruldu.

Published

on

İYİ Parti’nin geçtiğimiz hafta sonu yapılan 5. Olağanüstü Kurultayı’nda belirlenen Genel İdare Kurulu (GİK), Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantısını yaptı.

Dervişoğlu, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Başkanlık Divanı’nda, Genel İdare Kurulu’nda, parti teşkilatlarında görev alan, İYİ Partiye gönül vermiş ve İYİ Partinin iktidarı için yollara düşen herkese başarılar diledi.

Daha sonra Dervişoğlu, yeni Başkanlık Divanı’nda görev alacak isimleri açıkladı.

Başkanlık Divanı’nda, Siyasi İşler Başkanı Enver Yılmaz, Genel Sekreter Uğur Poyraz, Mali İşler Başkanı Ersin Beyaz, Teşkilat İşleri Başkanı Hasan Toktaş, Kurumsal İlişkiler Başkanı Şükrü Kuleyin, Hukuk-Seçim İşleri ve Parlamento ile İlişkiler Başkanı Hakan Şeref Olgun, Uluslararası İlişkiler Başkanı Ahmet Kamil Erozan, Türk Dünyası ve Yurt Dışı Teşkilatlanma Başkanı Ayyüce Türkeş Taş, Milli Güvenlik ve Göç Politikaları Başkanı Cenk Özatıcı, Yerel Yönetimler Başkanı Cumali Durmuş, Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanı Kevser Ofluoğlu, Medya Tanıtım Başkanı Selcan Taşçı Hamşıoğlu, Ekonomi ve Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, ARGE-Eğitim ve Siyaset Akademisi Başkanı Alpaslan Yüce, STK İlişkileri Başkanı Alper Akdoğan, Toplumsal Politikalar Başkanı İmren Nilay Tüfekçi, Tarım Politikaları Başkanı Kadir Ulusoy ve Genel Sekreter Yardımcısı Dursun Çolak yer aldı.

Süleyman Nevzat Korkmaz, Ali Coşkun ve Mümtaz Çoban da İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu’nun başdanışmanları olarak görevlendirildi.

GRUP BAŞKANVEKİLLERİ PAZARTESİ GÜNÜ BELİRLENECEK

Başkanlık Divanı’na başarılar dileyen Dervişoğlu, “Çıktığımız yolculukta Allah zafer nasip etsin diyorum” dedi.

Dervişoğlu, bir gazetecinin grup başkanvekillerinin ne zaman belirleneceğine ilişkin sorusunu, “Onları da pazartesi günü TBMM’de yapacağımız toplantıyla kamuoyuna ilan edeceğiz” diyerek yanıtladı.