Connect with us

GÜNDEM

İzmir’de nikahta dua edilmesi engellendi! Tartışma büyüyor!

İzmir Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’ndaki bir nikah töreni tartışmalara yolaçtı.
Nikah töreni öncesi bir kişi, mikrofonu eline alarak dua etmek istedi. Bu sırada nikah memuru, “Beyefendi, burası bir resmi daire. Burada mikrofona izin vermiyoruz, resmi nikah kıyıyoruz. Evde yapabilirsiniz” diyerek, dua edilmesini engelledi. Mikrofon elinden alınan hoca, dua etmeye devm etmesini sürdürdü. Sosyal medyada paylaşılan görüntü tartışma yarattı.

Published

on

Tartışma yaratan olay üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, o anların görüntüsünü sosyal medya hesabından “Resmi dairede dua olmaz’ diyenler, seçim sürecinde ‘İşimiz gücümüz Türkiye’ diyerek vatandaşlardan oy istemişti. Keşke bu toprakların değerlerini öğrenerek yola çıksaydınız. Zira bu memleketin her bir karışında insanımız özgürce dualarını edebilir” ifadeleriyle paylaştı.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan da yaptığı yazılı açıklamada, Karşıyaka Belediyesi’ne ait nikah salonunda gerçekleşen ve sosyal medyaya düşen videoda bir aileye kendi nikahlarında dua edilmesine müsaade edilmediğini, dua eden kişinin elinden nikah memurunun mikrofonu aldığını ve mikrofonsuz duaya devam edildiğinde ise müzik açılarak duanın sesinin bastırıldığının görüldüğünü belirtti.

İnan, “Bu millete Ezan-ı Muhammediyi çok görenlerin Allah’a dua edenlerle ve edilmesiyle olan sorununun genetik bir mesele olduğunun farkındayız. Kusura bakmayınız millete alerjik beyler ve bayanlar rahatsızlık vermeye devam edeceğiz ezanımız daim bayrağımız hakim duamız halistir” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir milletvekillerine de seslenen İnan, açıklamasında “Bakalım CHP İzmir milletvekilleri bir rezaletin üstünü daha yine sessiz kalarak mı örtecekler” ifadesine yer verdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da yaptığı açıklamada, demokrasinin saygı, anlayış ve hoşgörü demek olduğunu belirterek, CHP’li bir belediyenin siyasallaşan kadrolarla demokrasiyi ayaklar altına aldığını ve duadan rahatsız olduğunu ifade etti.