KÜLTÜR SANAT
Halit Ergenç ile Rıza Kocaoğlu’na hapis cezası verildi
Menajer Ayşe Barım soruşturması çerçevesinde “yalan tanıklık” yaptıkları iddiasıyla Oyuncu Halit Ergenç ile Rıza Kocaoğlu’nun yargılandıkları davada karar çıktı. Mahkeme, Ergenç’i 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına, Kocaoğlu’nu ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Oyuncu Halit Ergenç ile Rıza Kocaoğlu’nun menajer Ayşe Barım’ın ‘Gezi Parkı’ soruşturması çerçevesinde ‘yalan tanıklık’ yaptıkları iddiasıyla yargılandıkları davada karar çıktı.
Mahkeme, Ergenç’i 1 yıl 10 ay 15 gün, Kocaoğlu’nu ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Hükümlerin açıklaması geri bırakıldı.
KARAR ÇIKTI: CEZALAR ERTELENDİ
Gezi Direnişi ile ilgili olarak ID İletişim’in sahibi menajer Ayşe Barım hakkında başlatılan soruşturma kapsamında “tanık” sıfatıyla ifadeleri alınan oyuncular Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu hakkında “yalan tanıklık” suçundan yargılandıkları davada karar çıktı.
Mahkeme, Halit Ergenç’i 1 yıl 10 ay 15 gün, Rıza Kocaoğlu’nu ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.
Her iki cezada da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.
