3. SAYFA
Şanlıurfa’da 5.4 büyüklüğünde deprem
AFAD, saat 10.40’da merkez üssü Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Deprem Diyarbakır ve çevre illerde hissedildi. Şu ana kadar can kaybı ve yaralanma yaşanmadığını belirten Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, depremin ardından 74 hasar ihbarı alındığını ve 18 komisyonun sahada inceleme yaptığını ifade etti.
Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde, saat 10.40’da 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Karaköprü olan 5,4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin, yerin 7,39 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi.
Şanlıurfa merkezli deprem, kent merkezinin yanı sıra Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Batman, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa ve Malatya‘da da hissedildi.
Depremin ardından vatandaşlar, cadde, sokak ve parklara çıkarak beklemeye başladı.