Connect with us

Güncel

Gizemli yarışmacı

Published

on

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışmasında birinciliği “Rüya Korkusu” adlı eseriyle Yaşar Bedri Özdemir kazandı. Yarışmaya Trabzon'dan “Abdullah Efendi” rumuzuyla katılan Özdemir ödülünü almak için Bursa'ya gelmedi.

On ikinci Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Sümbüllü Bahçe Konağındaki törene yarışmada jüri üyeliği yapan yazarlar ve yarışmacılar ile yakınları katıldı.

Yurt dışı ile birlikte Kars'tan Edirne'ye Van'dan İzmir'e kadar Türkiye'nin 67 farklı şehrinden toplam 985 eserin başvurduğu yarışma başvuruları 18 Ocak- 3 Mayıs 2013 tarihleri arasında yapılmıştı. Yarışmanın seçici kurulu ise Hilmi Yavuz başkanlığında, Prof. Dr. Abdullah Uçman, Ali Çolak, Başar Başarır, Müge İplikçi, Metin Önal Mengüşoğlu ve İhsan Deniz'den oluştu.

Ödül alan eserler

Jürinin değerlendirmesi sonucu Trabzon'dan “Abdullah Efendi” rumuzlu Yaşar Bedri Özdemir  “Rüya Korkusu” adlı eseri ile birinciliği elde etti. İkinciliği İstanbul'dan  “Terazi” rumuzlu Özbek Ölek “Ocak” adlı eseriyle, üçüncülüğü ise Ankara'dan “Nevzat Naki Çilabbas” rumuzlu Murat Şahin Öcal “Gece Trapezcileri” adlı eseri ile kazandı.

Mansiyon ödüllerini ise “Zinnun” rumuzlu  “7. Beyit” adlı eseri ile Mehmet Esen ve “Mahur Beste” rumuzlu  “Nuran'ın Acıları” adlı eseri ile Berkiz Berksoy kazandı. Dereceye girenlere ödüllerini Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve jüri üyeleri verdi.

Ödül törenine yetişemediği için katılamayan Yaşar Bedri Özdemir'in esrarengizlik katmak için kendini gizlediği esprisini yapan Başkan Mustafa Dündar'ın, “Birinci olan yarışmacımız birinci olduğu için tabi önemli bir yarışma kendilerini gizli tutuyor her haldeki kameraya çıkmak istemiyor. Kendilerine tanıtma adına önemli bir stratejidir. Biz tüm yarışmacıları ve ödül alanları tebrik ediyoruz.” şeklinde espri yapması gülüşmelere neden oldu.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir