Connect with us

Güncel

Mahkeme kararını açıkladı

Published

on

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, KCK davasından tutuklu bulunan İbrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Balbay’ın durumunun kişisel başvuru olduğunu, diğer vekiller için emsal teşkil edemeyeceğini belirtti. Benzer bir gelişme 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaşandı. BDP’li tutuklu vekiller Kemal Aktaş, Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız’ın tahliye talepleri de uygun görülmedi.

CHP’li Mustafa Balbay’ın serbest bırakılmasının ardından BDP’li vekiller Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan tahliyelerini talep etmişti. Başvuruyu değerlendiren savcı, Anayasa Mahkemesi’nin Balbay için verdiği karara atıfta bulunup, uzun tutukluluk süresi gerekçesiyle 2 BDP’li vekilin tahliyesini istemişti. Dün kararını açıklayan Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, tahliye taleplerini reddetti.

Benzer bir karar yine KCK davasının görüldüğü 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaşandı. Davaya bakan savcı, tutuklu vekiller Kemal Aktaş, Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız için tahliye taleplerinin reddini istedi. Mahkeme de tahliye talebini reddetti.

Anayasa Mahkemesi, Balbay’ın vekil seçilmesinden sonra tahliye edilmeyerek, ‘siyasi faaliyet ve temsil hakkının engellendiğini’ belirtmişti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir