Connect with us

Güncel

MİT infaz listesinden haberdar mı?

Published

on

Çözüm süreci ile birlikte PKK da bir infaz listesi hazırladı ve bu liste dahilinde köy korucuları tek tek cinayete kurban gitmeye başladı. Bugüne kadar 8 köy korucusu öldürüldü ve cinayetler, infaz şeklinde gerçekleşti.

Son olarak PKK'nın kulaktan kulağa dolaşan infaz listesinde yer alan Dargeçit ilçesinde öğrenci servis şoförlüğü yapan 57 yaşındaki “Kızıl Sakal” lakaplı Mehmet Uğurtay, Misakı Milli İlkokulu bahçesinde öğrencilerin gözü önünde öldürüldü.

Okul bahçesine gelen kimliği belirsiz bir kişi, saldırı sonrası motosikletle kaçtı. Mehmet Uğurtay 1990'dan bu yana koruculuk yapıyordu.

“MİT'İN HABERİ VARDI!”

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Türkoğlu, PKK'nın koruculara yönelik infaz listesinden MİT'in de haberdar olduğunu iddia etti.

Köy korucularının sorunlarının çözümü için Meclis Araştırma önergesi veren MHP Osmaniye milletvekili Hasan Türkoğlu, “Korucularımız, PKK katillerin elindeki liste dâhilinde tek tek şehit ediliyor. Güvenlik güçleri, jandarma ve emniyet, MİT bu listeden haberdar” dedi.

Köy Korucuları Federasyonu koordinatörü Ata Altın da, PKK’nın “İnfaz listesi” hazırladığını belirterek, “PKK, korucuların evlerine ölüm tehditleri olan mektuplar bırakıyor. Çözüm sürecinin başlangıcından bu yana köy korucuları, PKK tarafından şehit ediliyor. Devletimiz koruculara sahip çıkmalı' dedi.

Korucu cinayetleri son 6 ay içinde artış gösterdi. Şırnak merkezde Hasan Caner, Cizre’de Mehmet Güven ve Sait Coşkun, Silopi’de Ramazan Erkan, Uludere’de Sait Onat, Ali Nart ve Ali Kılıç şehit edildi. Geçen yıl Mayıs ayında PKK’lılar tarafından kaçırılan bir korucudan da haber alınamıyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir