Connect with us

Güncel

Açık Mikrofon sezon finali yapıyor

Published

on

12 haftadır başarıyla devam eden ve sezon ortası BKM Mutfak'a transfer olan Türkiye'nin ilk Açık Mikrofon gecesi sezon finalini yapıyor. Pek çok ünlü oyuncu ve komedyen'in davetli olduğu gece'de after party de Eski Bando çalacak. Biz de Medyahanesi olarak Açık Mikrofon'un komedyeni ve organizatörü Görkem Sofu ile bugüne nasıl geldiklerini konuştuk.

Unutmadan meraklısına hatırlatalım. Açık Mikrofon'un sezon finali Perşembe Akşamı BKM Mutfak Sahne'de saat 20.30'da başlayacak.

AÇIK MİKROFON'UN TEASERI İÇİN TIKLAYIN

İşke o söyleşi:

Böyle bir etkinlik nereden aklınıza geldi?

Aslında bu bizim aklımıza gelmedi. Tarihimizde olan birşey. Meddahların değişik meclislerde güldürü amaçlı bir yükseltiye çıkıp etrafına hitap etmesi tuluat yapması yeni birşey değil. Bununla paralel şeyler Avrupa ve Amerika tarihinde de her dönemde görülüyor. Fakat bunu bir konsepte sokan ve tüketime hazır hale getirenler, sahneye bir mikrofon koyanlar anglo saksonlardır.

karısık

Etkinliğin özelliği nedir? Nasıl oluyor geceler?

Etkinlik her hafta değişmek üzere toplamda 8-9 farklı komedyen'in 10'ar dakikalık setlerini izleyiciye sunmasından oluşuyor. 2 yarı halinde. Sunumu ben yapıyorum. Benim de 10 dakikalık bir setim var. 10 dakikayı geçeni paldır küldür indiriyorum. Tribün gibi hoş bir ortam oluşuyor.  Seyircinin de bu denli müdahil olması heyecanı artırıyor. İş çıkışlarında bira içmek için neşeli bir bahane yarattık anlayacağın.

Sen organizatör müsün? Komedyen misin?

Sahnede amatör komedyen, Organizasyonda profesyonel organizatörüm. Ama bizim asıl amacımız kendimize her hafta sahneye çıkabilecek bir fırsat yaratmaktı. Bencil bir amaçla kurulduk yani. Ve bunu da yapıyoruz. Çünkü stand up'ın idmanı sahneye çıkmaktır.

Ortalama kaç kişi geliyor? Biletler ne kadar?

Her hafta 80 kişiyi buluyoruz. İlk yaptığımız günlerde 10-15 kişiye azimle oynadık. Birşeyleri iyi yaptığımıza inanıyorum ki bugün bu sayıdayız. Biletler 15 tl ve içinde bir yerli içecek var. Dediğim gibi bizim öncelikli amacımız sahne olduğu için oyunlar maliyetine oynanıyor.

Peki Açık Mikrofon'u nerelere taşımak istersin? Var mı gelecekle ilgili bir plan?

Buraya gelen insanların büyük çoğunluğu ileride hatrı sayılır bir komedyen olmak için geliyorlar. E ben de. Bazıları sahne nasıl birşeymiş diye merak ederken bazıları da yeni setlerini deniyorlar. Bu bir komedi klübü kültürüdür ve Açık Mikrofon'un ait olduğu yer komedi klüpleridir. Profesyonel komedyen olmak için bir ara basamaktır ve kalacağı yer de burasıdır. İnşallah biz başarılı oluruz ve bizim yetiştireceklerimiz ileride bu kültürü sürdürür…

Ama dediğim gibi Açık Mikrofon bir ara basamaktır. Bunu televizyona büyük sahnelere taşımak konseptine aykırıdır.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir