Connect with us

Güncel

Danışman Başbakan Yardımcısı’na çaktı

Published

on

Arınç'ın cumhurbaşkanlığı seçimleri ve başbakan adayı ile ilgili açıklamalarına parti içinden sert tepki geldi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, televizyon kanallarının Ankara Temsilcileri ile TRT Genel Müdürlüğü lokalinde yaptığı sohbette cumhurbaşkanlığı seçimi ve Erdoğan'ın yerine yeni başbakan olacak isimle ilgili AKP içinde dönen dedikodu çarkını eleştirmiş ve isim vermeden parti içindeki bağzılarının kendi ismi üzerinden siyasat yapmakta olduğunu söylemişti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde AKP içinde bazı kişilerin kulis yapmasını eleştirerek, “Çok gıybet yapıyorlar, çok dedikodu yapıyorlar. Bunlar bir elinden tutulup milletvekili yapmış arkadaşlarımız da olsa onlara tavsiyem şudur: Bu işlere fazla karışmayın. Kimsenin ismi üzerinden siyaset üretmeyin. Kulis yapmayın, fikrinizi söyleyin.” şeklinde konuşmuştu.

Arınç o açıklamasında kendisinin aslı başbakan olmayacağını da ilan etmişti.

İşte Arınç'ın parti içindeki bazı isimlere yönelik eleştirisine yanıt geldi. Hem de Başbakan'ın siyasi danışmanı Yalçın Akdoğan'dan.

Yalçın Akdoğan, “Gıybet ulvi amaç taşıyan bir kişinin karakterinde yer bulamaz… En son üye, ilk günkü üye kadar AKP'lidir” dedi.

“AKP içinde lobicilik, kulisçilik, ekipçilik yapılmaz” diyen Akdoğan, Star'daki yazısında isim vermeden “Kin, hırs, ayak oyunu, yalan, gıybet ulvi amaç taşıyan bir kişinin karakterinde yer bulamaz… AKP içinde lobicilik, kulisçilik, ekipçilik yapılmaz, yapan kendi kaybeder” dedi.

MEVZİ VE MEVKİ ÇATIŞMASI  YOK

Arınç'ın, “Bilin ki biz AK Parti'yi sokakta bulmadık bu parti bir karar verecekse bunu böyle çoluk çocuk işine bırakmayız” sözlerine de tepki gösteren Akdoğan, “En son üye, ilk günkü üye kadar AKP'lidir. En düşük makamdaki kişi, yüksek makamdaki kişi kadar, en genci en yaşlısı kadar değerlidir, saygındır.” yazdı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir