Connect with us

Sinema

Ceylan rekora gidiyor

Published

on

Türk sinemasının ödüllü yönetmeni Nuri Bilge Ceylan, son filmi Kış Uykusu ile bugüne kadar yaptığı ödüllü filmler arasında en iyi gişe hasılatına ulaştı. Kış Uykusu'nun ilk 3 gün ulaştığı izleyici sayısı daha önceki filmlerin ilk 3 günlük izleyici sayısına oranla rekor seviyede.

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Altın Palmiye kazanan filmi 'Kış Uykusu'nun ilk üç gün rakamları açıklandı.

13 Haziran'da gösterime giren ''Kış Uykusu''nun ilk üç günde ulaştığı izleyici sayısı 43.495 oldu. 132 kopya ile gösterime giren filmin başrollerinde Haluk Bilginer, Demet Akbağ ve Melisa Sözen bulunuyor.

Eşi ve kız kardeşi ile Kapadokya'da bir butik otel işleten, eski bir tiyatro oyuncusunun kendisi, aile ilişkileri ve çevresiyle hesaplaşmasını anlatan film, Türkiye'de 'aydın' ve 'entelektüel' kesimin yaşantısına dair de gözlemler içeriyor.
 
Nuri Bilge Ceylan'ın bir önceki filmi olan ''Bir Zamanlar Anadolu''da 65 kopya ile gösterime girmiş, ilk hafta sonunda 18.573, toplamda ise 161.181 kişiye ulaşmştı. Türkiye rakamlarına göre Ceylan'ın 2008 yapımı ''Üç Maymun'' filmi ilk hafta sonunda 28.708 kişi tarafından, toplamda ise, 127.668 kişi tarafından izlenmişti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir