Connect with us

Güncel

Kamalak’ı da korkutmuşlar!

Published

on

Milli Görüşün hayattaki ve ayaktaki son kalesi sayılan SP'nin Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AKP hükümetini ve Başbakan Erdoğan'ı eleştirirken gündemdeki bazı konulara ilişkin iddialı başlayan cümlelerinin arkasını getiremedi. Kamalak yaptığı açıklamada, MİT TIR'ları ile IŞİD'e silah gönderildiğini ima eder gibi oldu ama sonra “Acaba..!” dedi sustu. Ardından, “Musul Konsolosluğu'ndaki baskını ve rehineleri gündeme getirip, bu olayla cumhurbaşkanlığı seçiminin ilişkisi olabileceği gibi çok daha iddialı bir konuyu gündeme getirip yine “acaba..!” dedi sustu. Kamalak sonra da “Yazma, çizme ve konuşma” yasağı getirilen basını susmakla suçladı.

İşte Kamalak'ın yarım ağız eleştirisinin haberi:

SP lideri Mustafa Kamalak, hiçbir olayın birbirinden bağımsız olarak düşünülemeyeceğinin altını çizerek, Musul’da yaşanan gelişmelerin de Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimleriyle bağlantısının olduğu yönünde ciddi endişelerinin bulunduğunu söyledi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili yaptığı değerlendirme toplantısında Irak’taki gelişmeleri de değerlendirdi.

Kamalak, konuşmasında Türkiye içerde ve dışarıda tarihi bir dönemeçten geçtiğine işaret ederek, Musul’daki cereyan eden gelişmeleri kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

“IŞİD MALUM TIRLARDAN ÇIKMIŞ OLMASIN!”

Hiçbir olayın birbirinden bağımsız düşünülemeyeceğinin altını çizen Kamalak, “IŞİD nedir arkasında kimler var? Nerden çıkmıştır? Neden Musul konsolosluğumuzu hedef almıştır? Allah aşkına iktidarın her bir mesajını tartışılmaz kanun gibi kabul eden değerli basın mensuplarına soruyorum: IŞİD nerden çıkmıştır nerden besleniyor? Burada acıtıcı da olsa bir soruyu aziz milletimize sormak istiyorum: Hani şu malum TIR'lar vardı ya oradan çıkmış olmasın?” diye konuştu.

Musul’daki gelişmenin Türkiye’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgisi ve bağlantısının, var olup olmadığı sorusu yöneltilen Kamalak, şunları kaydetti:

“Bu konuda ciddi endişelerimiz var. Irak Musul’u tahliye ederken, valisini falan çekerken, bizim oradaki elemanlarımız neden çekilmemiştir? Bir yerlere mi güveniliyordu? Böyle basiretsizlik olur mu? Rehinelerin bütün açıklamalara rağmen, halen serbest bırakılmamış olması, hükümetin yayın yasağı getirmesi endişelerimizi arttırmaktadır.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir