Connect with us

MEDYA

Kimse Türkleri böyle tanıtmadı

Published

on

Birçok yabancıya göre Türkçe, öğrenilmesi zor bir dil. Türkçe öğrenmek için sadece dilinizi değil, ellerinizi de kullanmanız gerekiyor.

Bir süre Türkiye’de yaşayan Tara Alisbah, Türkler’in kendilerini ifade etmek için ellerini ne kadar sık kullandığına tanık olmuş. Tara Alisbah, Türkçe öğrenmek ve Türk kültürünü anlamak isteyenler için günlük hayatta çoğu zaman farketmeden kullandığımız el hareketlerini derlediği kitabını ve ilginç aile geçmişini Amerika'nın Sesi'ne anlattı.

Vücüt dilini yoğun olarak kullanan Türk toplumu ile ilgili gözlemlerini bir hobiye dönüştüren ve gözlemlerini bir kitapta derleyen Tara Alisbah’ın kitabı kadar kendisi de ilginç bir geçmişe sahip. Babası Türk Annesi Amerikalı. Ankara'da doğmuş. Dedesi dünyaca ünlü bilim adamı Albert Einstein’la birlikte çalışmış ve babası Einstein’la satranç oynamış bir kişi Tara Alisbah.

Yol tarifinden yemek ikramına, kolanya ikramından, teşekküre varıncaya kadar Türk insanının evde, sokakta kullandığı vücut dilini fotoğraflarla süslediği kitabında anlatmış Tara Alisbah…

TARA ALİSBAH'IN “TÜRK ELLERİ” KİTABINI ANLATTIĞI RÖPORTAJI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir