Connect with us

Güncel

Paşa’nın başı belada

Published

on

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı karargahında gönderdeki Türk Bayrağı'nı indiren PKK'lının yarattığı skandal henüz tazeliğini korurken bir komando tugayındaki askerlerin de PKK marşı eşliğinde halay çekmesi skandala tuz biber ekti. Türk Bayrağı'nın indirilmesinde istifa çağrılarına muhatab olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in bu kez başı çok ağrıyacağa benziyor.

KIŞLADA PKK MARŞI İLE HALAY ÇEKEN ASKERLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Sosyal medyaya düşen bir videoda neresi olduğu belli olmayan bir askeri kışlada askerlerin eğitim elbiseleri ile PKK marşı eşliğinde halay çekmesi büyük ses getirmişti. İşte o görüntüler sosyal medyada tık rekoru kırarken tepkiler de tık sayısına paralel arttı.

Olayın duyulması üzerine resmi makamlar da herekete geçti. PKK marşı eşliğinde halay çeken askerlerin Kayseri 1. Komando Tugayı acemi erleri olduğu öğrenildi.

Bunun üzerine Tugay Komutanlığı idari soruşturma, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı da adli soruşturma başlattı.

İKİ AYRI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 1'inci Komando Tugayı'nda 50 askerin PKK marşı ile halay çektikleri iddiası üzerine açıklamada bulundu. Düzgün, “İddialarla ilgili olarak 1'nci Komando Tugay Komutanlığı'nca idari ve Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli soruşturma başlatıldı” dedi.

Vali Orhan Düzgün, gazetecilerin sorusu üzerine, 1'inci Komando Tugayı'nda bazı askerlerin komando olamadıkları için PKK marşıyla halay çekip, Kürtçe çeşitli şarkı ve türküler söyledikleri iddiasına ilişkin şöyle dedi:

“Mayıs ayı sonu itibarıyla dağıtımları çıkan askerlerin dağıtım öncesi kendi aralarında yaptığı bir konu. 1'inci Komando Tugay Komutanlığı idari tahkikat, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı da dün sabah itibarıyla adli tahkikat başlatmıştır. Askerlerin söylediği marş ve türkülerdeki sözlerin suç unsuru taşıyıp taşımadığı adli tahkikat sonrası belli olacaktır.”

Kayseri 1'inci Komando Tugayı'nın bağlı olduğu Ankara 4'üncü Kolordu Komutanlığı da, idari soruşturma başlatırken, sosyal medyaya  düşen görüntüdeki askerlerin, acemilik dönemlerinin ardından usta birliklerine gittikleri, görüntüden belirlenen askerlerin, şimdiki birliklerinde tek tek askeri savcılarca ifadelerinin alınacağı bildirildi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir