Connect with us

Sinema

Çekilmemiş filme yayın yasağı

Published

on

Parantez Yapım tarafından henüz çekim aşamasında olan ve 17 Aralık 25 Aralık Operasyonlarını konu alan, bunun yanısıra merhum Muhsin Yazıcıoğlu cinayeti gibi bazı gizemli olayları da işleyen Kod Adı: K.O.Z. prajesine yayın yasağı geldi. Filmin yapımcısı Uğur yalçınkaya geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon kanalında filmin çekiminden vazgeçmesi yönünde ölüm tehditleri aldığını, bu tehditlere karşı dik durması sonucunda filmin senaryosunda değişikliğe gidilmesi yönünde tekliflerin de geldiğini söylemiş, tehdidin de teklifin de “Paralel Yapı”dan geldiğini iddia etmişti.

Geçtiğimiz günlerde Medyahanesi'nin de sizlere ilettiği filmin tanıtım videosuna merhum Muhsin yazıcıoğlu ailesinin başvurusu üzerine yayın yasağı geldi.

Film henüz çekilmemiş olsa da fragmanının, yürüyen davayı etkilemeye yönelik olduğu ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun ailesi ve akrabalarının kişilik haklarına saldırı olduğu iddiası üzerine mahkeme yayının durdurulmasını kararlaştırdı.

Yazıcıoğlu'nun ailesinin talebi üzerine mahkeme, filmin teaserı, fragmanı varsa dvd'si, yayınlanıyorsa  sinemada filmi, internet ortamındaki bütün kayıtlarına yasak koydu.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir