Connect with us

EKONOMİ

Davutoğlu ateşle oynuyor

Published

on

Başbakan Ahmet Davutoğlu ateşle oynuyor diyoruz çünkü, bugün aldığı bir kararla çoğunluğu AKP'li işadamı olan dev bir rant kesininin tezgahına çomak sokmak üzere… Siyasette bunun farkında olmamak saflıktan öte aptallık diye tanımlanır. Ama Davutoğlu'nun da bir bildiği vardır diye düşünüyoruz..!!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, göreve geldiği günden buyana her hafta bir bakanlığı ziyaret ederek brifing alıyor. Önceki hafta Sağlık Bakanlığı'nı ziyaret eden Davutoğlu, uyuşturucu ile mücadele için metruk binaların yıkılması kararı almıştı.

Bugün de Maliye Bakanlığını ziyaret eden Davutoğlu, ziyaret sonrası kamuda kemer sıkma politikası uygulanacağının sinyallerini verdi. Özellikle kamu kuruluşlarının kiraya çıkmasının büyük masraflara yolaçtığını belirten Davutoğlu, bu israfa son vereceklerini açıkladı.

KAMUNUN KİRAYA ÇIKMASI ERDOĞAN DÖNEMİNDE DORUK NOKTAYA ULAŞTI

Oysa çok sayıda kamu kuruluşunun kendi özmalları olan binalarda hizmet vermesine rağmen kiraya çıkması ile inşaat sektörü tam bir bayram havası yaşadı. O kamu kuruluşlarının kiraya çıktığı binaların sahipleri de hemen hemen her zaman tartışmalı isimler oldu. Çoğu AKP'ye yakınlığı ile bilinen bina sahipleri, kamu kuruluşlarına kiraya verdikleri binalarla müthiş bir rant elde etti.

“İSRAF İLE MÜCADELE EDECEĞİZ”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Maliyi Bakanı Mehmet Şimşek ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada kayıtdışı ekonomi ile mücadele ve israfa dönük alanları denetime alacaklarını vurguladı.

“KİRALAMADAN DOĞAN MALİYETİ ÖNLEYECEĞİZ”

“Kayıtdışı ekonomi ile ilgili ciddi bir çalışma yapacağız” diyen Davutoğlu, devletin elindeki tesis, lojman ve taşıtlarla ilgili kapsamlı bir envanter çalışması yapacaklarını da kaydetti. Davutoğlu, “Kiralamadan kaynaklanan ek maliyetlerin giderilmesi yönünde de çok ciddi, kapsamlı bir tedbir düşünüyoruz. Onu zamanla paylaşacağız. Taşıt kiralanmasından bina kiralanmasına kadar” dedi.

Davutoğlu, görüşmede özelleştirmeyi kapsamlı bir biçimde ele aldıklarını ifade ederek “Şans oyunları tümüyle özelleştirilmeli, devlet bu alandan çekilmeli” şeklinde konuştu.

RANTÇILAR DAVUTOĞLU'NUN BAŞINI YER Mİ?

Tabiri caizze Başbakan arı kovanına çomak sokuyor… Peki kamu kurumlarına binalarını kiraya veren çoğunluğu AKP'li olan rant kesimi bu gelirlerinin önlenmesi nedeni ile Davutoğlu'na karşı bayrak açar mı? Burası Türkiye ve paranın neler yapabileceğini artık fakirler de biliyor. Sanırız bu anlamda, yani siyasi geleceği anlamında Ahmet Davutoğlu ateşle oynuyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir