Connect with us

EKONOMİ

Doktor eyleme hazırlanırken Başbakan zam sözü verdi

Published

on

Doktorlar ülke çapınrda yarın iş bırakıp sokağa çıkmaya hazırlanırken Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan sürpriz bir açıklama geldi. Başbakan sağlık çalışanlarına yüzde 50 zam sözü verdi.

EYLEM ÖNCESİ BAŞBAKAN'DAN ZAM SÖZÜ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın “Şifa Veren Ele Vefa” programında konuşma yaptı.

Davutoğlu'nun konuşmasından bazı başlıklar şöyle:

“Şu anda Meclis'te tartışılan İç Güvenlik Reformu Paketi içinde, sağlık çalışanlarına yönelik herhangi bir şiddeti gerçekleştiren fail konusunda da 24 saat hemen gözaltı, eğer bu birkaç kişi tarafından gerçekleşmişse 48 saat gözaltı şartı getireceğiz.”

“Hastanedeki her ortamda, o telaşlı koşuşturma içinde, belki zihninde beş hastayı aynı anda taşıyarak, oradan oraya koşturan doktorların, hemşirelerin, hasta bakıcıların haletiruhiyesini anlamadan, yaşadığı küçük bir sorun dolayısıyla, onlara saldırma cüreti, küstahlığı gösteren kişilerin merhamet yoksunu olduğuna inanıyorum.”

” Sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapıyoruz. Hekimlerimiz yanında diğer sağlık çalışanlarını da bu zamlı nöbet ücretlerinden yararlandıracağız.”

TTB NE İSTİYORDU?

Yarın iş bırakarak eylem yapacak olan doktorlar ise taleplerini şöyle sıralıyor:

“Yetkilileri 'çağdaş köleliğe' son vermeye çağırıyoruz. Çalışırken ve emeklilikte insanca yaşanacak bir gelir talep ediyoruz. Söz verildiği halde verilmeyen zammı talep ediyoruz. Tıp ve sağlık eğitiminde niteliğin öncelenmesini talep ediyoruz. Yurttaşlarımıza eşit, erişilebilir ve nitelikli bir sağlık hizmeti talep ediyoruz. 13 Mart 2015 Cuma günü dayanışma içinde g(ö)revde olacağımızı, acil sağlık hizmeti dışında sağlık hizmeti sunmayacağımızı yetkililere ve kamuoyuna duyuruyoruz.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir