Connect with us

DÜNYA

Lübnan’da İsrailli oyuncunun filmi yasaklandı

Lübnan’da Wonder Women isimli film, başrolünde bir İsrailli oyuncunun yer alması nedeniyle yasaklandı.

Published

on

Lübnan İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı’nın tavsiyesi üzerine İçişleri Bakanı Nihad Meşnuk’un başrolünde İsrailli eski asker ve oyuncu Gal Gadot’un oynadığı “Wonder Woman” filminin Lübnan’daki tüm sinemalarda yasaklama kararını imzaladığı ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde  2 Haziran’da, Lübnan ve İsrail’de gösterime giren filmin yasaklanmasının nedeni olarak başrol oyuncusunun İsrail vatandaşı ve eski bir asker olması gösterildi.

Filmin yasaklanması  dünya basınında geniş yankı buldu. Filmin Lübnan’da dün gece yapılması planlanan galası da iptal edildi.

Filme yönelik alınan karara rağmen başkent Beyrut’taki bazı sinema salonlarında filmin afişleri yerini koruyor.

Filmin yasaklanmasını isteyen Lübnanlılar, sosyal medyada başlattıkları kampanyada, Gadot’u “İsrail ordusuna destek veren bir siyonist” şeklinde tanıtarak, filmi boykot etme çağrısı yaptı.

Lübnan, resmi olarak İsrail ile halen savaş halinde.

Lübnan anayasasında yer alan bir kanun, İsrail mallarını boykot etmeyi ve Lübnan vatandaşlarının İsrail’i ziyaret etmelerini veya İsrailli bir kişi ile görüşmesini yasaklıyor.

Gal Gadot, Warner Bros’un 6 yıllık planı kapsamında 2020’ye kadar yayınlayacağı filmler arasında önemli bir yere sahip olan Justice League’de (Adalet Birliği) de rol alıyor.

2017 yılında vizyona gidecek film için de benzer bir karar çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir