Connect with us

GÜNDEM

Kılıçdaroğlu: Yarın 11:00’da Güvenpark’ta olacağım

CHP’li vekil Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmasının ardından, CHP lideri Kılıçdaroğlu MYK toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunarak,

Published

on

“MİT TIR’ları görüntülerinin yayınlanması” davasında CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Berberoğlu’nun tutuklanmasına karar verdi.

Karar sonrası CHP Grubu da olağanüstü toplandı. Kritik toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu önemli açıklamalarda bulundu.

“Hiçbir veri ve delil olmaksızın 25 yıla mahkum ediliyor. Hangi anlayışla, hangi hukukla? Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaktır” diyen Kılıçdaroğlu yarın saat 11:00’da Güvenpark’ta olacağını söyledi. CHP lideri “Yarın saat 11:00’de Güvenpark’ta olacağım  ve yürüyüşümüzü başlatacağım” dedi.

CHP’nin yarın Güven Park’ta yapacağı yürüyüşün, Enis Berberoğlu’nun tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi’nde son bulacağı öğrenildi.



CHP liderinin açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Adaleti mumla aradığımız günlerdeyiz.

Bu yaşadığımız 20 Temmuz darbesinin ortaya çıkardığı tablodur.

GÜN GELECEK ONLAR DA YARGILANACAK

Asıl suçluların yargılanmadığı masum insanların yargılandığı süreci yaşıyoruz. Yasadışı yoldan eğer silah götürülüyorsa o kişilerin yargılanması gerekir. Gün gelecek onlar da yargılanacak

BU KARARIN ALTINDA KALACAKLAR

Enis Berberoğlu hepimizin tanıdığı biri isim. Hiçbir veri ve delil olmaksızın 25 yıla mahkum ediliyor. Hangi anlayışla, hangi hukukla? Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaktır. Adalet istiyoruz, düşünce özgürlüğü istiyoruz.

BUNLAR HAKİM DEĞİL

20 Temmuz darbesini yapanlar adaleti yok ettiler. Bunları hiç biri hakim değil yargı dağıtmıyor. Sadece Saray’ın sopası olma görevini yerine getiriyorlar.

YARIN SAAT 11:00’DA GÜVENPARK’TA OLACAĞIM

Yarın saat 11:00’da Güvenpark’ta olacağım. Elimde bir pankart olacak üzerinde sadece “Adalet” olacak..

Adaletin olmadığı bir ülke mi olur? Adaletin olmadığı bir devlet mi olur? Devletin temeline dinamit koyuyorlar.

Yarın saat 11:00’de Güvenpark’ta olacağım ve yürüyüşümüzü başlatacağım.

 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir