Connect with us

GÜNDEM

Fırat Kalkanı’na ‘olumlu’ rapor

Türkiye’nin geçen yıl 24 Ağustos’ta başlattığı ve El Bab ilçesinin IŞİD’den kurtarılmasıyla ‘ilk aşamasının sona erdiği’ açıklanan Fırat Kalkanı Harekâtı (FKH) bölgesinde incelemeler yapıldı.

Published

on

Çeşitli uzmanların katıldığı incelemeler birer haftayla bölgede yapılan geziyle gerçekleştirildi. İnceleme sonuçlarında, harekâtın başlangıcında yaşanan lojistik sıkıntısının tamamen giderildiği, El Bab’a kurulan ‘soğuk zincir’ ile birliklere Türkiye’deki en tanınmış markaların tatlı ve dondurmalarının gönderildiği tespitlerine yer verildi. Harekât bölgesinde bulunan askerler psikolojik açıdan da değerlendirildi. Uzman doktorların yüz yüze yaptığı görüşmelerde uzun süreli çatışmalarda yer alan kişilerde ortaya çıkan Stres Bozukluğu’nun ne düzeyde olduğu araştırıldı. D

oktorların personelin büyük bölümüyle yaptıkları görüşmeler sonucunda stres bozukluğunun beklentilerin tersine çok alt düzeyde yüzde 4-5 seviyesinde olduğu açıklandı. Uzmanlar, Türkiye’de terörle mücadelede görev alan, komando birliklerinin moralinin de yüksek olduğunu raporlarına ekledi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir