Connect with us

GÜNDEM

“Gülpınar’daki sondaj çalışmaları bölgede infial yaratmış durumda”

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Muharrem Erkek, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar köyünde jeotermal amaçlı sondaj çalışmaları için zeytin ağaçlarının kesilmesini meclis gündemine taşıdı.

Published

on

Çanakkale Valiliği ve Tarım İl Müdürlüğü’nün bu kararını gözden geçirmesi gerektiğini ve bölge halkının zeytin ağaçlarına sahip çıkmak için gece gündüz nöbet tuttuğunu belirten CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Muharrem Erkek, Çanakkale Yorum gazetesinin haberine göre;  konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Çanakkale ilimiz, Ayvacık ilçemiz, Gülpınar köyünde bir şirketin jeotermal amaçlı sondaj çalışmaları bölgede ciddi anlamda infial yaratmış durumda. Çünkü sondaj çalışmaları için zeytin ağaçlarının kesildiği fotoğraflarla sabit. Çanakkale Valiliği’nin ve Tarım İl Müdürlüğü’nün kararlarını gözden geçirmesi çok önemli çünkü insanların orada gece gündüz nöbet tuttuğunu öğrendik. Hepimizin bildiği gibi Anayasamızın 56’ncı maddesine göre çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak, çevre kirlenmesini önlemek devletin yükümlülüğü ve vatandaşların ise görevidir. Ayrıca 1992 Birleşmiş Milletler Deklerasyonu’na göre çevre konuları en iyi şekilde ancak ilgili bütün vatandaşların katılımıyla yönetilir. Ben hem Tarım İl Müdürlüğü’nü hem Çanakkale Valiliği’ni hem de iktidar milletvekillerini göreve davet ediyorum. Oradaki insanlarla mutlaka konuşulması lazım.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir