Connect with us

GÜNDEM

MTV’yi son dakikaya bırakanlar için önemli haber: Motorlu Taşıtlar Vergisi nasıl ödenir?

Motorlu taşıt sahiplerini yakından ilgilendiren tarih geldi, bugün MTV ödemelerinin son günü. Yeniden yapılandırılan borçların, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Gelir Vergisinin taksit ödemelerini yapmak isteyenler bu ödemeleri nasıl yapacağı konusunda araştırmalar yapıyor. MTV nasıl ödenir? Gelir Vergisi ödeme işlemleri neler? İşte ayrıntılar…

Published

on

MTV ve Gelir Vergisi ödemeleri için son gün geldi, işini son dakikaya bırakanlar internet üzerinden MTV ve Gelir Vergisi nasıl ödenir aramalarına başladı. Otomobilin vergisi nasıl hesaplanıyor? Motor gücü düşük olan araç sahibi ne kadar vergi ödeyecek? Vatandaşların ödemeler konusunda merak ettiği soruların cevapları haberimizde; Mükellefler söz konusu taksit ödemelerini Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sayfası aracılığıyla kredi kartı ve banka kartı ile yapabilecek.

ÖDEMELER İÇİN SON GÜN!

Bugün ödeme yapmayan borçlular yapılandırma haklarını kaybedecek. Öte yandan gelir vergisi ve MTV taksit ödemelerinde de süre bugün itibariyle doluyor. Vergi daireleri bugün gece yarısına kadar açık olacak.
6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin Kanun kapsamında yapılandırılan borçların 2017 yılının mart ayından temmuz ayına ertelenen 3. taksit ödeme dönemi ile 7020 sayılı yapılandırma kanunundan yararlanan mükelleflerin borçlarının birinci taksit ödemeleri için süre bugün dolacak. Ödemeler için vergi daireleri gece yarısına kadar mesai yapacak. Özellikle birikmiş borçların ödenmesinde büyük kolaylık sağlayan 7020 sayılı kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmaya devam edilmesi için ilk taksitin mutlaka ödenmesi gerekiyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisi Araç Yaş Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Motorlu Taşıtlar Vergisi için yaş hesaplaması model yılı baz alınarak yapılır. Bu hesaplama işleminde içinde bulunulan yılda hesaba katılır. Örneğin model yılı 2013 olan bir aracın 2017 yılında vergi hesaplama yaşı 5’tir.

Motorlu Taşıtlar Vergisi Borcu Olan Araç Satılabilir mi?

Motorlu Taşıtlar Vergisi borcu olan araç satılamaz ve muayeneden geçmez. Bundan dolayı aracınızla ilgili resmi bir işlem yapmak istiyorsanız, aracınızın vergi borcu olup olmadığını öğrenmenizde fayda var. Öte yandan aracınızın muayeneden geçmesi için geçerliliği devam eden bir trafik sigortasına da sahip olması gerekir. Aracınızın trafik sigortasının bitmesine kalan günü ise Hesapkurdu.com’un trafik sigortası sorgulama sayfasından öğrenebilirsiniz.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir