Connect with us

EKONOMİ

ILO toplantısında kadına yer yok

İstanbul’daki ILO toplantısına sadece 16 kadın katılacak. Heyetin yüzde 30’unun kadınlardan oluşması gerekiyordu.

Published

on

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 10. Avrupa Bölge Toplantısı, Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıylaa bugün İstanbul’da başlıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun başkanlığında yapılacak olan toplantıya şu ana kadar 41 ülke, hükümet, işveren ve işçi kesiminden oluşan heyetle katılımını bildirdi. Bu ülkelerden 7’si bakan düzeyinde katılım gerçekleştirecek. Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu, İstanbul’daki Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) toplantısını boykot ediyor.

İşverenlerin katılım düzeyi oldukça düşük. Pek çok çalışma bakanı katılmazken Türkiye’den hükümet adına Çalışma Bakanı’nın mahiyetiyle birlikte 30 kişi yer alıyor. İşverenler 14 kişilik bir heyetle katılıyor. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) katılmadığı toplantıya 90 sendika temsilcisi kayıt yaptırmış.

ILO kuralları gereği heyetlerin yüzde 30’nun kadın olması gerekiyor. Hükümet, işçi ve işveren delegeleri arasında kadın yok. Bakanlık heyetinde 6, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nunda 3, sendikalarda 7 kadın bulunuyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir