Connect with us

GÜNDEM

59 yıl aradan sonra Vatikan’a ziyaret

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Papa Franciscus’un davetlisi olarak 4-5 Şubat tarihlerinde Vatikan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Published

on

59 yıl aradan sonra Vatikan’a ziyaret

Görüşmelerde, Türkiye-Vatikan ilişkileri, Kudüs’le ilgili gelişmeler, bölgesel sorunlar, Suriye, terör, ‘yabancı düşmanlığıyla ve İslam düşmanlığıyla mücadele’ gibi konular ele alınacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yapacağı bu ziyaret, 59 yıl aradan sonra Türkiye’den Vatikan’a Cumhurbaşkanı düzeyinde ikinci ziyaret olacak. Vatikan ziyaretinin ardından Roma’da İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’yla çalışma yemeğinde bir araya gelecek olan Erdoğan, Başbakan Paolo Gentiloni ile de buluşacak. Türkiye ile İtalya arasında siyasi, ekonomik, savunma sanayii alanlarında ikili işbirliği konularının ele alınacağı görüşmelerde, Suriye, Irak ve Libya’daki son gelişmeler, Kudüs, terörle ve düzensiz göçle mücadele konularında işbirliği, AB ve Türkiye-AB ilişkileri gibi her iki ülkenin ortak gündeminde yer alan hususlar hakkında görüş alışverişinde bulunulacak. Erdoğan’ın Roma ziyareti sırasında önde gelen İtalyan firmalarının yöneticilerini de kabul etmesi öngörülüyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir