Connect with us

SPOR

FIFA’ya göre bu sezonun en iyi teknik direktörleri

FIFA, 2017-2018 sezonunda elde edilen başarılara göre en iyi teknik direktörler listesini açıkladı. Şenol Güneş 60’ıncı, Fatih Terim ise 301’inci sırada yer aldı.

Published

on

Beşiktaş’ın başına geçtikten sonra iki kez lig şampiyonu olan ve bu sezon siyah-beyazlıları Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya taşıyan Şenol Güneş’e hakkı teslim edildi.
FIFA, 2017-18 sezonunda elde edilen başarılara göre teknik direktörlerin sıralamasını açıkladı. Buna göre; Real Madrid ile 2 sezon üst üste Devler Ligi’ni kazanan Zinedine Zidane ilk sırayı aldı. İkinci basamakta Barcelona ile namağlup bir şekilde lig şampiyonluğuna koşan Valverde, üçte ise Brezilya’dan Gremio’nun hocası Gaucho yer aldı.
Güneş’in takımının bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde namağlup bir şekilde ikinci tura çıkması dünyada faal olan 6 bin 585 teknik direktör arasında 60. sırada yer almasını sağladı. Güneş’i, sezon başında Sevilla’yı elemenin kıyısından dönen Başakşehir’in hocası Abdullah Avcı takip etti. Avcı 76, F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman 140, A Milli Takım’dan ayrıldıktan sonra devre arasında G.Saray’ın başına geçen Fatih Terim ise 301. basamakta gösterildi.