Connect with us

SİYASET

CHP’nin adayı Abdüllatif Şener mi?

CHP Grubu yarın toplanarak Cumhurbaşkanı adayı için karar almaz zorunda. Ancak toplantıdan önce kulislere CHP’nin adayının AKP’nin kurucularından olan eski bakan Abdüllatif Şener olduğu iddiası yayıldı. CHP cumhurbaşkanı adayını 4 Mayıs’ta Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda açıklayacak.

Published

on

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek’in bugünkü köşe yazısında CHP’nin cumhurbaşkanı adayı için kulislerde ismi geçen üç ismin olmadığını belirterek belli bir profil çizmesi gözlerin AKP’nin kurucularından eski bakan Abdüllatif Şener’e çevrilmesine neden oldu. Şener ismi daha açıklanmadan AKP cephesinde yankı buldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP’nin cumhurbaşkanı adaylığı için kulislerde eski bakan Abdüllatif Şener’in adının geçmesine ilişkin olarak, “Bu bizi değil CHP’lileri çıldırtır” dedi.

Elitaş, Meclis’te sohbet ettiği gazetecilerin, Şener’in adaylığını anımsatarak Özgür Özel’in sözlerine atfen yönelttikleri, “sizi çıldırtır mı” sorusunu üzerine şu yanıtı verdi: “Bizi değil ama CHP’lileri çıldırtır. Çılgın CHP’lileri çıldırtır. Çılgın CHP’liler harekete geçebilir.”

CHP’deki adaylık sürecinin ülkede bir anamuhalefet sorunu olduğunu ortaya koyduğunu söyleyen Elitaş, “Sayın Kılıçdaroğlu 400 kilometre yürümüştü, herhalde bir 400 kilometre daha yürümesi lazım genel başkanlığını tescil edebilmesi için” dedi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir