Connect with us

SİYASET

“Muharrem İnce, Hitler’e özeniyor”

Başbakan Binali Yıldırım, Muharrem İnce’nin “Apoletlerini sökeceğim” açıklamasına karşılık, “Hitler’e özeniyor” değerlendirmesini yaptı.

Published

on

"Muharrem İnce, Hitler'e özeniyor"

Başbakan Binali yıldırım , Çengelköy Vahdettin Köşkü’nde gazetelerin genel yayın yönetmenleri ile iftarda bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

‘İNCE HİTLER’E ÖZENİYOR’

İnce’nin, Korgeneral Metin Temel ‘ target=’_blank’>İsmail Metin Temel’e ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Yıldırım, şunları söyledi:  “Apolet meselesi çok önemli bir mesele. Bir yandan ‘ben cumhurbaşkanı olursam hakimler ayağa kalkmasın’ diyeceksin, sonra beğenmediğin durum olursa ‘apoletlerini sökerim’ diyeceksin. Hitler’e özeniyor. Buradan anlaşılan odur. Hukuk devletinde herkes hukuka saygı göstermek mecburiyetinde. İster cumhurbaşkanı olun, isterseniz başka bir sorumluluk sahibi olun, peşinen öyle herkesi asıp kesemezsiniz. 15 Temmuz’u yapanlar oldu, mahkeme söküyor apoletleri, biz sökmüyoruz. Millete silah doğrultan, insanları acımasızca katledenlerin apoletlerini millet adına bağımsız Türk yargısı söküyor. Cumhurbaşkanının talimatıyla sökülmüyor. Belli ki hukuk devletiyle ilgili kafasında bir karışıklık var Sayın İnce’nin.”