Connect with us

MEDYA

Erdoğan Demirören vefat etti

Demirören Holding Başkanı Erdoğan Demirören 80 yaşında vefat etti.

Published

on

Erdoğan Demirören vefat etti

Demirören Holding Başkanı Erdoğan Demirören 80 yaşında vefat etti.

Florence Nightingale Hastanesi Başhekimi Özgür Şamilgil Erdoğan Demirören’in bugün vefat ettiğini açıkladı.

Şamilgil şunları söyledi:

“Değerli basın mensupları burada size acı haberi vermek üzere toplanmış bulunuyoruz. İşinsanı Erdoğan Demirören bugün 11:53 itibariyle aramızdan ayrılmıştır. Bir süredir solunum yetersizliği nedeniyle tedavi altında olan sayın Erdoğan, ailesinin yakın ilgi ve alakası hastanemizin personelinin yoğun çabalarıyla bugüne kadar ızdırap çekmeden yaşamını sürdürmüştür. Bugün itibariyle tüm ülkemize, yakınlarına, baş sağlığı diliyoruz.”

Mehmet Soysal: Cenaze pazar günü Fatih Cami’nde

Demirören Medya Grup Başkanı Mehmet Soysal, ise şu açıklamayı yaptı:

“Biz Demirören ailesi olarak gerekli cenaze töreniyle ilgili açıklamayı resmi olarak da yapacağız ama Pazar günü Fatih Camii diye düşünüyoruz.”

Erdoğan Demirören kimdir?

Erdoğan Demirören, 1938 yılında Bursa’da doğdu. Çocukluk yılları İnegöl’de geçti. Sonra İstanbul’a geldi. Liseyi Saint Benoît Fransız Lisesi’nde bitirdi.

Beşiktaş Spor Kulübü’nde ve Emniyetspor’da profesyonel futbol oynadı.

Babası Şükrü Demirören’i kaybettiğinde henüz 19 yaşındaydı. Ve babasının vefatıyla genç yaşta onun işlerinin başına geçti. Oto yedek parça ithalatı yapan Kolaylık Oto, onun iş yaşamındaki ilk adresiydi.

1971 yılı, Demirören için dönüm noktası oldu. Türkiye’nin ilk gaz şirketini satın aldı. Onun attığı bu adım, yıllar içinde gaz sektörünü en çok yatırım yapılan sektör haline getirecekti.

Demirören, sadece enerji sektöründe faaliyet göstermedi. Eğitim, turizm, sanayi sektörlerinde de pek çok şirketin sahibi oldu.

2011 yılında Milliyet ve Vatan gazetelerini satın aldı. Medya sektörüne adım attı. Bir sonraki adımdaysa 7 yıl sonra bu kez Doğan Medya Grubu’nu satın alacaktı.

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, 80 yıllık yaşamında engelliler için pek çok kez bağışta bulundu. Onlar için 12 bin araç tesis etti. Ayrıca Haliç Üniversitesi’nden fahri doktora ünvanı sahibiydi.

Tülin Demirören ile evli olan Erdoğan Demirören, Yıldırım, Meltem ve Tayfun Demirören’in de babalarıydı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir