Connect with us

SAĞLIK

Genç gösteren makyajın ipuçları

Published

on

Genç gösteren makyajın ipuçları

Makyaj kadınların daha güzel görünmek adına asırlar öncesinden başvurduğu bir yöntem. Zaman içerisinde gelişen tekniklerle beraber makyaj yapmak artık kusurları kapatmakta çok daha etkili hatta estetik operasyonlarla bile yarışır duruma geldi. İşte daha birkaç adımda daha genç ve pürüzsüz bir görüntüye sahip olmanın ipuçları.

Elmacık kemiklerinizi belirginleştirin

Elmacık kemiklerinizi belirginleştirmek için yanaklarınızı içe doğru çekin. Bronzlaştırıcıyı içe göçen alandan uygulamaya başlayarak saç diplerinize kadar çekin. Kesinlike simli ve ışıltılı aydınlatıcılardan uzak durun. Krem formda bir ürün kullanıyorsanız makyaj süngeri ile, pudra formunda kullanacaksanız da büyük allık fırçalarını tercih etmelisiniz.

Yüz kaldırma efekti yaratın

Öncelikle doğru fondöteni tercih ettiğinizden emin olun. Fondöteni uygulamaya yüzünüzün ortasından başlayarak dışa doğru devam edin. Kontür ve aydınlatıcı bir arada olan stickleri deneyebilir veya pudra formda olan ürünleri de tercih edebilirsiniz.

Burnunuzu belirginleştirin

Burnunuzun tam ortasından başlayarak aydınlatıcı ile düz bir çizgi çekin. Burnunuzun her iki yanına bronzlaştırıcıyla paralel çizgiler çekerek burnunuzu daha da belirginleştirebilirsiniz.

Gözlerinizi belirginleştirin

Üst kirpik diplerinize kahverengi eyeliner uygulayarak, gözlerinizi olduğundan daha büyük gösterebilirsiniz. Ayrıca kahverengi eyeliner, siyah renk kadar keskin durmayacak. Gözlerinize canlılık vermek adına rimel sürün. Rimeli özellikle en dıştaki kirpiklere bol sürerek bu canlılığı sağlayabilirsiniz.

Dudaklarınızı şişirin

Öncelikle dudaklarınıza dolgunluk veren dudak kremi veya serum sürerek başlamalısınız. Dudakla burun arasındaki çukur kısıma kapatıcı uyguladıktan sonra dudak kalemiyle çizgi çekin. Sürdükten sonra parmak uçlarınızla iyice yedirin. Alt dudağınızın ortasına dudak parlatıcısı sürerek, dudaklarınıza Angelina Jolie efekti verin. Böylelikle dudaklarınız olduğundan daha güzel görünecek. Dikkat etmeniz gereken önemli şeylerden birisi de dudaklarınızın mat görünmesidir. Böylelikle dudaklarınız hem doğal görünür hem de ışığı daha az yansıtırlar. Renk olarak mercan rengi veya aşırıya kaçmayan kırmızı tonlarını kullanabilirsiniz.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir