Connect with us

SİYASET

Erken seçimlerin mimarı bu kez “hayır” dedi

3 Kasım 2002’den bugüne muhalefette olmasına rağmen ülkeyi erken seçimlere taşıyan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2019 yerel seçimleri için erken seçim tartışmalarına karşı çıktı. MHP lideri Devlet Bahçeli, merhum Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret etti. Ziyaretinin ardından gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Published

on

Bahçeli, ABD Başkanı Trump ile ilgili soruya “Brunson’ı bizden daha fazla sevenle bizim işimiz yok” dedi. Yerel seçimlerin erken olup olmayacağıyla ilgili de konuşan Bahçeli, “Bunu gündeme getirmek doğru değildir. Bu kaosa sürükleme olur” yanıtını verdi.
Bahçeli’nin mesajları şöyle:

“Milletimiz olarak da bayramı coşkuyla arzusu taşırdık. Ama İslam coğrafyası olsun, Türkiye olsun önemli sıkıntılar, hüzünlü günler yaşadığı için bu bayramın hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. İnşallah önümüzdeki günler çok daha güzel olacaktır.

ERKEN YEREL SEÇİM OLUR MU?

“Şu an Türkiye çok önemli ekonomi ve siyasal sorunları yaşadığı bir ortamda, bazı çevreler seçimi gündeme getiriyorlar. Mahalli idareler seçimini gündeme taşıyorlar. Bu doğru değildir. Neden doğru değildir? Geçmişte erken seçimi düşünen bir siyasi hareket olarak genel seçimlerde her zaman ifade ettiğimiz şekliyle ama şimdi 31 Mart 2019’da en geç mahalli idareler seçimlerinin yapılması lazımdır. Bunu seçim takvimiyle ilişkilendirdiğinizde, 1 Ocak 2019’da mahalli idareler seçim takvimine girmiş olacaktır.

Hal böyle olunca, zaman çok dardır. Hele hele her partinin 20 bine aşkın belediye başkanı, meclis üyesi, il genel meclis üyesi seçtirdiği bir seçimi daha kısaltmak, tamamen Türkiye’yi bir kaosa sürüklemek olur. Bunun için mahalli idareler seçimi zamanında yapılmalıdır. Siyasi partiler arasında ittifak söz konusu olmaz. Çünkü her ilçe ve beldede ortaya çıkmış olan adaylar, ya akrabalarıyla, ya köylüsüyle bir dayanışma içerisinde bulunarak seçimi sürdürmektedir. Bunlar içinde değişik partilerden insanlar da bulunmaktadır. Yani doğal bir ittifak adayın ve belediye meclis üyesi insanların varlığıyla sağlanmaktadır.Bazıları vardır hiç oy alamamaktadır, bazıları hiç beklenmediği yerden oy almaktadır. Bunu partiler arasında bir ittifak şeklinde yorumlayarak, işte birilerinin millet ittifakıyla tekrar yarışa sokma hevesi kursaklarında kalır. Böyle bir şey olmaz.

İsterse denesinler millet ittifakını… Değişik adaylar çıktığı zaman ne CHP ne de diğerleri o adaylar arasında bütünlük sağlamakta güçlük çekerler. İşin tabiatı bu.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir