Connect with us

DÜNYA

IŞİD SDG’ye saldırdı

IŞİD, Fırat’ın doğusundaki operasyonlarını sürdüren Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) saldırı düzenledi. SDG’den yapılan açıklamada 14 kayıp verildiği, çok sayıda IŞİD militanının da öldürüldüğü belirtildi.

Published

on

IŞİD, Suriye-Irak sınırında hapsolduğu ceplerden Hajin bölgesinde operasyon yürüten Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) cuma gecesi bir saldırı düzenledi. SDG, saldırıyı teyit ederken çatışmaların sürdüğünü duyurdu.

SDG’den yapılan açıklamada, ‘Fırat’ın doğusunda IŞİD’le savaşta 14 kayıp verildiği’ bilgisi paylaşıldı. SDG sözcüsü Kini Gibrail tarafından dün gece yapılan açıklamada, “DAEŞ teröristleri kötü hava koşullarından faydalanarak karşı saldırılar düzenlemeye devam ediyor… Çetin çatışmalarda 14 savaşçımız şehit oldu” açıklaması yaptı. Yazılı açıklamada ‘bazı SDG’lilerin de yaralandığı’ belirtildi.

SDG açıklamasında, cuma gecesi başlayan çatışmaların dün gece itibarıyla devam ettiği bilgisi de yer aldı. Buna göre, ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinden IŞİD saldırısının savuşturulması için destek gelmesiyle çok sayıda militan öldürüldü.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise söz konusu olayın bir intihar saldırısı olduğunu öne sürdü. Gözlemevi, saldırıda biri üst düzey bir komutan olmak üzere 68 SDG’linin hayatını kaybettiğini, 100’den fazla SDG mensubunun da yaralandığını iddia etti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir