Connect with us

DÜNYA

ABD’li bakandan skandal sözler

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suriye’den çekilme kararıyla ilgili konuşurken, “ABD, Türklerin Suriye’de Kürtleri kıyıma uğratmamasını güvence altına almaya çalışıyor” dedi.

Published

on

Trump 19 Aralık’ta Suriye’den çekileceklerini açıklamıştı. ABD güçleri 60 ila 100 gün arasında ülkeyi terk etmeyi planlıyor.

“Düşmanlarımız ne zaman ayrılacağımızı bilmesin”

Pompeo, Suriye’den çekilme konusunda herhangi bir muğlaklık olmadığını ve IŞİD ile mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Amerikalı bakan, birliklerin ne zaman çekileceğine dair soruyu ise “Size bir takvim veremem. Düşmanlarımızın tam olarak ne zaman ayrılacağımızı bilmesini istemiyorum” diye yanıtladı.

“Türkiye ile ilgili kaygılarımız var”

Pompeo, Suriye konusunda Trump’ın verdiği talimatlara da değindi: “Sadece çekilme değil, başkanın ortaya koyduğu diğer tüm unsurlar: Türklerin Kürtleri kıyıma uğratmamasının güvence altına alınmasının önemi, Suriye’de dini azınlıkların korunması… Tüm bunlar, halen ABD’nin misyonunun parçası.”

Türkiye ile ilgili kaygı duydukları konuların bulunduğunu da ifade eden Pompeo, Türk yetkililerle görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir