Connect with us

SİYASET

HDP’li Kürkçü’ye 20 yıl hapis istendi

HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü hakkında dokuz yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle bir dava daha açıldı.

Published

on

Diyarbakır başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Kürkçü’ye ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’, ‘suç ve suçluyu övmek’ ve ‘kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama’ suçlaması yöneltildi.

Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne Kürkçü’nün terör suçundan 23 yıla kadar hapisle yargılandığı davayla birleştirilmesi talebiyle gönderilen iddianame mahkemece kabul edildi.

Yeni iddianamede Kürkçü’nün Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 6 Eylül 2016’da Demokratik Bölgeler Partisi’nin binasında PKK lideri Abdullah Öcalan’a ‘tecridin’ kaldırılması talebiyle yapılan açlık grevinde Öcalan için ‘önder’ dediği belirtildi. HDP’li siyasetçi bu nedenle ‘suçu ve suçluyu övmek’le suçlandı.

İddianamede, valiliğin yasaklamasına rağmen eski Diyarbakır belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasını protesto ettiği, böylece izinsiz gösteri ve toplantıya katılarak ihtarda bulunulmasına rağmen grubun dağılmamasıyla ‘2911 sayılı yasaya muhalefet etmek’ suçunu işlediği ifade edildi.

İddianamede şöyle dendi: “Kürkçü, söz konusu eylemlere terör örgütü PKK/KCK güdümünde paylaşım yapan sosyal medya hesaplarından yapılan çağrılara uyarak katılım göstermiştir. Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin yerleşik içtihatlarından belirtildiği üzere Kürkçü’nün çeşitlilik, süreklilik ve yoğunluk gösteren eylem ve faaliyetlerinin ‘terör örgütü üyeliği’ boyutuna ulaştığı ve şüpheli ile terör örgütü arasında organik bağın oluştuğu anlaşılmıştır.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir