Connect with us

DÜNYA

Irak’tan Türkiye’ye nota

Kuzey Irak’ta en az bir kişinin öldüğü dünkü protestolar ve üs baskınının ardından, Irak Türkiye’ye protesto notası verileceğini açıkladı.

Published

on

Irak yerel basını, Duhok kentinin Dereluk kasabasına yönelik TSK bombardımanını protesto eden sivillerin Türkiye’ye ait askeri üsse saldırarak askeri araçları ateşe verdiğini bildirmişti. Yerel kaynaklara göre eylemler sırasında üste bulunan Türkiye askerleri protestoculara ateş açmış, bir sivil hayatını kaybederken altısı da yaralanmıştı.

Üs baskını hakkında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Bunun arkasında PKK’nın olduğunu biliyoruz” demişti. Cumhurbaşkanlığı, sivillerin arasına PKK’lıların karıştığını kaydetmişti. TSK, söz konusu bombardımanda PKK hedeflerini vurduğunu açıklamıştı.

Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız’ı çağırarak, ülkenin kuzeyinde yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye’yi kınarken, protesto notası verileceğini açıkladı.

Irak’ın kuzeyinde dün yaşanan olaylarla ilgili Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türk askerlerinin ‘Şeladize’de sivillere ateş açması sonucu’ en az bir kişinin öldüğü, birçok kişinin de yaralandığı belirtildi.

‘Türk askerlerinin sivillere ateş açması’nın kınandığı açıklamada ayrıca, Irak’ın egemen bir ülke olduğu ve bu egemenliği tehdit eden her türlü adımın kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir