Connect with us

3. SAYFA

İsrail Gazze’de Anadolu Ajansı’nı da vurdu

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde içinde Anadolu Ajansının ofisinin de bulunduğu binayı vurdu. Filistin hükümeti AA’ya saldırıya tepki gösterirken BM’ye de İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurmak için harekete geçme çağrısı yaptı.

Published

on

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binaya hava saldırısı düzenledi.İsrail askerleri Gazze’deki AA ofisinin de bulunduğu binaya önce uyarı atışı yaptı.AA çalışanları, uyarı atışının hemen ardından yanlarına alabildikleri birkaç eşya ile birlikte binayı boşalttı. Kısa bir süre sonra İsrail savaş uçaklarının en az 5 roketle düzenlediği hava saldırısı sonucu bina yerle bir oldu.Anadolu Ajansı çalışanlarının durumunun iyi olduğu bildirilirken, saldırıda herhangi bir can kaybı olup olmadığına dair henüz kesin bilgiye ulaşılamadı.

İBRAHİM KALIN: İSRAİL, YENİ BİR SALDIRGANLIK ÖRNEĞİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İsrail, yeni bir saldırganlık örneği göstererek Anadolu Ajansı’nın Gazze’deki ofisinin bulunduğu binayı vurmuştur. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Amacın, İsrail’in yeni suçlarını örtbas etmek olduğu açıktır. Anadolu Ajansı’na geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: EN SERT ŞEKİLDE KINIYORUZ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Twitter’dan yaptığı açıklama ile, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binayı vurmasını en sert şekilde kınadıklarını söyledi.Altun, “Basın özgürlüğüne duyarlı olduğu iddiasındaki Batılı ülkeleri İsrail hükümetini kınamaya davet ediyoruz.” dedi. Anadolu Ajansı ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

ÇAVUŞOĞLU: İSRAİL SALDIRGANLIĞININ YENİ GÖSTERGESİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter’dan, “Binanın hedef alınması İsrail saldırganlığının yeni göstergesi. İsrail’in uyguladığı şiddet insanlığa karşı suçtur. Bu saldırıdan İsrail kadar onu cesaretlendirenler de sorumludur. Dünyada tek kalsak bile Filistin davasını sonuna kadar savunacağız.” mesajını paylaştı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada “İsrail’in Gazze’de Anadolu Ajansının binasını da hedef alan ayrımsız saldırılarını şiddetle kınıyoruz.” dedi.

FİLİSTİN HÜKÜMETİNDEN AÇIKLAMA

Filistin Hükümetinden de “AA ofisinin hedef alınması, tanıkların uzaklaştırılması girişimidir ve İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamlarına hazırlıktır.” açıklaması yapıldı.Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ve İslami Cihad’a ait 70’e yakın hedefin vurulduğunu açıkladı.Gazze’den İsrail tarafına atılan roketlerin sayısının 200’ü aştığı, bu roketlerin büyük bölümünün İsrail’e ait “Demir Kubbe” hava savunma sistemi tarafından imha edildiği belirtildi.Yerel basındaki haberlere göre, İsrail kabinesi, Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğinde yarın bir araya gelecek.