Connect with us

3. SAYFA

Bağdadi Operasyonu’na herkes katkıda bulunmuş!

IŞİD Lideri Bağdadi’nin öldürüldüğü iddia edilen dün geceki operasyona, Türkiye ve Irak’ın katkıda bulunduğu ortaya çıktı. Türkiye ve Irak, bu katkıya ilişkin resmi açıklama yaparken sürpriz açıklama terör örgütü DSG’nin kırmızı bültenle aranan lideri Mazlum Kobani’den geldi. Kobani twitter’dan yaptığı açıklamada, “ABO ile başarılı tarihi bir operasyon gerçekleştirdik” dedi. Kobani’nin bu açıklaması, terör örgütü militanlarının da ABD özel kuvvetleri ile birlikte operasyona katıldığı şeklinde yorumlandı. İran resmi makamları da Bağdadi’nin öldürüldüğünü teyit etti.

Published

on

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin İdlib’de gece yarısı gerçekleştirilen bir operasyonla öldürüldüğü iddia edildi.

Söz konusu operasyonda ABD Özel Kuvvetleri’nin geceyarısı helikopterle indirme yaparak yaklaşık 4 saat çatıştıkları belirtiliyor. ABD’nin helikopterlerle indirme harekatı düzenlediği mevkinin, kentin kuzeyinde bulunan Tourlaha Kampı’na birkaç kilometre uzaklıkta olduğu kaydedildi.

DSG’nin sözde Genel Komutanı Mazlum Kobani de Twitter hesabı üzerinden Arapça yaptığı paylaşımda, “Amerika Birleşik Devletleri ile ortak istihbarat çalışması sonucunda başarılı tarihi bir operasyon yaptık” dedi.

Mazlum Kobani’nin bu açıklamaları ile Bağdadi’nin öldürüldüğü şeklindeki iddiaları kastettiği ve operasyona DSG’lilerin de katıldığı şeklinde yorumlanmıştı.

MSB tarafından yapılan açıklamada ise, ABD tarafından İdlib’e dün gece yapılan operasyon öncesinde askeri makamlar arasında bilgi alışverişi ve koordinasyonda bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, “ABD tarafından İdlib’e dün gece yapılan operasyon öncesinde askeri makamlar arasında bilgi alışverişi ve koordinasyonda bulunulmuştur” ifadesi kullanıldı.

Öteyandan Irak hükümeti de operasyona istihbari destek verdiğini açıkladı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir