Connect with us

Editörden

Kulağı çınlayan var mı?

Published

on

[email protected]

Nail Keçili ile Bebek Sahili’nde tanıştığımda 2011‘in sıcak bir Ağustos günüydü. Ramazan’dı ve iftara dakikalar vardı…

Özal‘lı yılların en güçlü isimlerinden Cenajans’ın sahibi Nail Keçili, ailesi ile birlikte karşı masada oturuyordu. Biz de o günlerde Genel Yayın Yönetmenliği’ni yaptığım Medyafaresi.com‘un kurucusu Kubilay Tümen‘le birlikteydik.

Kubilay, Nail Keçili‘yi görünce yerinden fırladı ve soluğu Keçili’nin masasında aldı. Beş on dakika sonra masaya döndüğünde, “Nail Keçili’ye yazarlık teklif ettim. Kabul etti” dedi.

1990’lı yıllarda reklam dünyasının kralı, Özal hükümetleri üzerinde hatırı sayılır bir inisiyatif sahibi,  Cenajans gibi bir imparatorluğu yöneten, olmadık entrikalarda ismi geçen, lale devri bitince sesi soluğu kesilen, köşesine çekilmiş gibi yapan Nail Keçili, mekanı terk ederken ailesine, “Siz gidin ben biraz genç patronlarımla sohbet edeyim!” deyip masamıza oturdu.

Çok iyi hatırlıyorum ilk sözü, “Gençler daha milyoner olamadınız mı?” oldu. Sonra da bize medya üzerinden nasıl milyoner olunabileceğini tecrübeleri ile birlikte anlattı..!

O sohbetin sonunda Nail Keçili, internet sitesinin yazarlar kadrosundaydı…

Bir daha da kendisini görmedim…

Tanışmamızdan kısa bir süre sonra bendeniz köşemde, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı süresinin bitmesine daha 3 yıl varken, “Gül aktif siyasete dönmeyecek” başlığı altında  Gül‘ün görev süresinin dolmasından sonra bir daha aktif siyasete dönmeyeceğini yazdım.

Nedendir bilmem Nail Keçili, benim yazımdan rahatsız olmuş..!

İnternet sitesinin sahibi  Kubilay Tümen’e, “Genel Yayın Yönetmeniniz yalan              yanlış şeyler yazıyor. Doğmamış çocuğa don biçiyor. Abdullah Gül siyasete devam edecek”   demiş…

Ben  de Kubilay Tümen’e, “Nail Bey,  köşesinde  aksini yazabilir,  hatta   beni yalanlayabilir.   Bundan gocunmam.   Ama  bunu  lütfen Nail Keçili’ye  ilet”  dedim.

İletti mi bilmiyorum.

Bir süre sonra Kubilay Tümen tekrar aradı…

“Diğer telefonda Nail Bey var. Şu anda Fehmi Koru ile birlikteymiş ve senin yazının yanlış olduğunu söylemiş…” dedi.

Bendeniz de, “Nail beye söyle bu konuda Fehmi Koru ile küçük bir söyleşi yapsın. Biz de yayınlayalım” dedim.

Bu konuşmaları yaptığımızda takvimler 2011 yılı Eylül’ünü gösteriyordu. O tarihten bugüne Nail Bey beni yalanlayan bir yazı kaleme almadı.

Bir şey daha oldu. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresinin dolduğu 28 Ağustos 2014 tarihinden beri aktif siyasete girmedi…

Peki ben bunları neden yazdım?

Bugün gazetelerde ve internet medyasında Abdullah Gül‘ün kendi ağzından, “Aktif siyasete dönmeyeceğim” açıklamasını görünce acizane ben de son noktayı koyayım, birilerinin kulağını çınlatayım dedim!

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir