Connect with us

DÜNYA

Avrupa’da ikinci dalga paniği

Koronavirüs salgını ikinci dalgaya geçiş yaptı. Özellikle Avrupa’da pek çok ülkede vakaların artması nedeniyle kısıtlama gibi önlemler hayata geçirilirken, pek çok ülke peş peşe karantina ilan etti.

Published

on

Avrupa ülkelerinde ikinci dalga koronavirüs salgını devam ederken, ülkeler art arda karantina ve sokağa çıkma yasakları uygulamaya başladı. İtalya, İspanya, Portekiz, İngiltere derken son olarak İsveç hükümeti Salı günü itibariyle ülkede kısmı tedbirler aldı.

Buna göre, restoran ve kafelerde bir masada en fazla sekiz kişi bulunabilecek ve büyük şehirlerin bazı ilçelerinde evde karantina uygulanacak.

DURUM CİDDİ

İsveç Başbakanı Stefan Löfven yaptığı açıklamada, “Yanlış yöne gidiyoruz. Durum çok ciddi. Artık her vatandaşın sorumluluk alması gerekiyor. Bunun ne kadar tehlikeli olduğunu biliyoruz” dedi.

AVRUPA’DA KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

Avrupa’da İspanya, Fransa, İngiltere ve Avusturya’dan sonra Portekiz de hızla yükselen koronavirüs vakaları karşısında yeni tedbirler aldı. Portekiz halkın yüzde 70’ini kapsayacak şekilde karantina uygulamaya başladı. Portekiz’de halk, iş ve okul dışında evinde karantinada kalacak.

Avrupa’da yürürlüğe sokulan bazı önlemler şu şekilde:

“Fransa: Cuma gününden itibaren sadece iş ve sağlık sebebiyle evden çıkılabilecek. Onun dışında tamamen kapalı olacak.

İspanya: 25 Ekim’de olağanüstü hal ilan edilirken, Kanarya Adaları dışındaki tüm bölgelerde 23.00 ile 06.00 arasında sokağa çıkmak yasaklandı.

İtalya: Barlar ve restoranlar saat 18.00’de kapanırken sadece paket servis yapabilecekler. Yüzme havuzları, tiyatrolar ve sinemalar kapatılı. Düğünler, vaftiz törenleri ve cenazeler yasaklandı. Okullar ve iş yerleri açık, orta ve lise düzeyindeki okullar uzaktan eğitime devam edecek.”

AB’DEN UYARI

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarına, birlik üyesi ülkeler arasında seyahat etmeme çağrısı yaptı.

AB üyesi ülkeler arasında sadece “gerekli durumlarda” seyahat edilmesini isteyen von der Leyen, birliğin yazın “bazı önlemleri çabuk gevşettiğini” kabul etti.

İKİ HAFTA SONRA TEDBİRLER GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Portekiz’in aldığı yeni tedbirler, ülkedeki 308 belediyeden 121’i için geçerli olurken, başkent Lizbon ve büyük şehirlerden Porto’nun da tedbirlerin uygulanacağı kentler arasında olduğu ifade edildi. Tedbirler kapsamında dükkan ve mağazalar akşam 22.00’de kapanacak.

Portekiz Başbakanı Antonio Costa, “Hiçbir şey yapılmazsa, enfeksiyonlardaki artış, kaçınılmaz olarak bizi sağlık sistemimizde başarısızlık durumuna götürür” dedi. Alınan önlemler vaka sayılarına göre iki hafta sonra gözden geçirilecek.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir