Connect with us

GÜNDEM

Türkiye kızarıyor!

Türkiye koronavirüs risk haritası il il vaka sayıları ile birlikte değişti. Kırmızı renk kodlu yüksek riskli iller arasına yeni illerimiz katıldı. Düşük riskli iller ise sadece 1 tane kaldı. Risk haritasına göre çok yüksek riskli iller kırmızı renk kodu, yüksek riskli iller turuncu renk kodu, orta riskli iller sarı renk kodu ve düşük riskli iller mavi renk kodu ile belirlendi. Öte yandan son gelen il il vaka sayıları kırmızı renkli yani yüksek riskli iller arasına ne yazık ki yeni illerimizin katıldığını gösteriyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’den de kötü haberler var. İşte güncel Türkiye koronavirüs risk haritasına göre son durum…

Published

on

Ege’de haftalardır mavi renk olarak direnen Uşak ili sonunda mavi renkten sarı yani orta riskli il seviyesine geldi. Kastamonu, Karabük, Çankırı illeri sarı renkli orta riskli iller arasındayken Kastamonu turuncu renkli yüksek iller arasına girdi. Çankırı ise kırmızı yani çok yüksek riskli iller arasına girdi. Erzincan orta riskli iller arasındayken çok yüksek riskli iller arasına girdi.

ŞIRNAK DIŞINDA MAVİ İL KALMADI!

Manisa da sarıdan turuncuya döndü. Çanakkale yüksek riskli iller arasındayken kırmızı renk kodlu çok yüksek riskli iller arasına girdi. Yine düşük riskli olarak görülen Doğu ve Güneydoğu’daki birçok il orta riskli seviyeye geldi. Şırnak dışında Doğu ve Güneydoğu’da düşük riskli yani mavi kodlu ilimiz kalmadı.

3 BÜYÜK ŞEHİR KIPKIRMIZI!

3 büyük kentimiz İstanbul, Ankara ve İzmir ise kırmızı yani çok yüksek riskli iller arasındaki yerini aldı. Karadeniz kıyıları ile Orta Anadolu’da kırmızı yoğunluğu göze çarparken Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya bir önceki haritanın aksine mavi değil sarı renk hakim.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir