Connect with us

GÜNDEM

Rest mi çekti temennide mi bulundu !?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya’nın Roma kentinde düzenlenen G-20 zirvesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Başkan Erdoğan, ABD’nin terör örgütü PKK/PYD/YPG’ye desteğiyle ilgili son dakika açıklamasında bulundu.

Published

on

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya’nın Roma kentinde düzenlenen G-20 zirvesinin ardından açıklama yaptı. Erdoğan, ABD’nin terör örgütü PKK/PYD/YPG’ye desteğiyle ilgili soruya cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşmeye ilişkin değerlendirmesinde, “Şüphesiz, Suriye’de bulunan bu terör örgütleri, PKK, PYD, YGP gibi, bunların özellikle Amerika’dan aldıkları destekler konusunda bu desteklerle ilgili üzüntümüzü, bu desteklere yönelik NATO üyesi ülkeler olarak bunun bizde meydana getirdiği üzüntüleri ifade ettik. Bu konularda bizim dayanışmamızı zedeleyecek adımlar olduğunu da söyledik. Bunlarla ilgili olarak da özellikle Dışişleri Bakanlarımızın karşılıklı olarak çok daha sıkı irtibat halinde olmaları gerektiğini vurgusunu yaptık. Güvenlik noktasındaki Savunma Bakanlarımızın bu noktadaki ilişkilerini gündeme getirdik. Bundan sonraki süreçte, inanıyorum ki bugüne kadar olan süreç herhalde böyle devam etmeyecektir” dedi.

AFGANİSTAN KONUSU DA GÜNDEME GELDİ

Afganistan’daki durumu da mevkidaşı Biden ile değerlendirdiğini dile getiren Erdoğan, “Afganistan konusu tabi ki gündeme geldi zira Brüksel görüşmemizde zaten Afganistan Karzai Havalimanı, özellikli gündemimizdi. Fakat öyle gelişmeler oldu ki, biz tabi Afganistan’dan özellikle askerimizi çekmek durumunda kaldık. Askerimizi biliyorsunuz, Afganistan’dan çektik. Tabi bu orada yaptığımız görüşmenin aynı minval üzerinde devam etmediğinin bir ifadesiydi. Fakat biz tabi kendilerine şunu da söyledik; şu anda Katar’la Türkiye arasındaki görüşmeler, bundan sonraki süreçte yol haritamız ne olacak, bunların değerlendirmesini yaptık. Bundan sonraki süreci biraz da gelişmeler belirleyecek” ifadelerini kullandı.