Connect with us

GÜNDEM

Demirtaş Alman basınına konuştu

Alman basınına konuşan Selahattin Demirtaş, yeni Alman hükümetine Türkiye’ye karşı çağrı yaptı. Demirtaş, “Ne ben ne de partimizin PKK ile doğrudan ya da dolaylı bir bağlantısı veya ilişkisi var” dedi.

Published

on

4 Kasım 2016’da “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “terör örgütü üyesi olmak”, “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “örgüt adına suç işlemek” iddialarıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve Edirne F Tipi Cezaevi’nde bulunan Selahattin Demirtaş, bu kez de yeni Alman hükümetine Türkiye’yi şikayet etti.

37 kişinin katledildiği 6-8 Ekim olaylarının azmettiricisi HDP’li Selahattin Demirtaş, Alman medyasına konuşarak, PKK ile bağı olmadığını savundu.

“İNSAN HAKLARINA SAYGI DUYUN”

Yeni Şafak’ın haberine göre; Almanya’da yeni kurulacak hükümetin Türkiye’de insan haklarına daha çok ilgi göstermesi gerektiğini savunan Demirtaş “Yeni Alman hükümetinin Avrupa değerlerine ve insan haklarına daha bağlı bir politika izlemesini umuyorum” dedi. Demirtaş yeni hükümetin Türkiye’yi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ibaret görmemesi gerektiğini de vurguladı.

“HDP DEMOKRATİK BİR PARTİ”

HDP’nin demokratik bir siyasi parti olduğunu belirten Demirtaş, “Ne ben ne de partimizin PKK ile doğrudan ya da dolaylı bir bağlantısı veya ilişkisi var. HDP sadece barışcıl yöntemleri savunan demokratik bir siyasi parti” ifadelerini kullandı.