Connect with us

GÜNDEM

Anıtkabir komutanı görevden alındı

Anıtkabir ziyareti sırasında sanatçı Bülent Ersoy’a üniformalı bir subayın şemsiye tutmasıyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) inceleme başlatmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı. Anıtkabir Komutanı Hava Savunma Albay Hakan Osman Sert görevden alındı.

Published

on

Bülent Ersoy, geçtiğimiz günlerde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarı Anıtkabir’i ziyaret etmiş, üniformalı bir subayın şemsiye tutarak kendisine eşlik ettiği görülmüştü. Bazı sosyal medya kullanıcıları da Ersoy’a üniformalı bir subayın şemsiye tutmasını eleştirmişti.

Edinilen bilgiye göre, Anıtkabir’in yönetiminden sorumlu Anıtkabir Komutanlığı’nın bağlı olduğu Milli Savunma Bakanlığı, Bülent Ersoy’un ziyaretindeki görüntülerle ilgili inceleme başlattı.

Hava Savunma Albay Hakan Osman Sert, Anıtkabir Komutanlığından alınarak Hakkâri Yüksekova’ya görevlendirildi.

Albay Sert’in çevresine üzgün olduğunu söylediği, tayin yapıldıktan sonra da emekliye ayrılmayı düşündüğü belirtildi

NE OLMUŞTU?

Bülent Ersoy, Ankara’da vereceği konser öncesinde Anıtkabir’i ziyaret etmişti. Anıtkabir avlusuna tekerlekli sandalye ile gelen Ersoy’a, yağmurdan korunması için üniformalı bir deniz subayının şemsiye tutmasını gösteren fotoğraf sosyal medyaya yansımış, görüntü kamuoyunda büyük tepki yaratmıştı. Milli Savunma Bakanlığı, söz konusu görüntüler üzerine konuya ilişkin inceleme başlatmıştı.